Google Maps

Fjern det selv

Er det noe du ønsker å fjerne fra Google Maps? Det er faktisk det mulig.

INGEN GRUNN TIL PANIKK: Ble du med på et Google Street View bilde? Det kan du fakisk fjerne! Foto: Paul Kleiven / NTB
INGEN GRUNN TIL PANIKK: Ble du med på et Google Street View bilde? Det kan du fakisk fjerne! Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at du kan be Google om å fjerne huset ditt, bilskiltet ditt eller bilder av deg på Google Maps, ved å gjøre bildet uskarpt?

Vanligvis blir identifiserbare ansikter og bilskilt automatisk gjort uskarpe. Dette er tiltak Google tar for å ivareta personvernet til enkeltpersoner når «street view»-bilder publiseres på Google maps.

Men ser du noe som du ønsker fjernet rundt huset ditt eller deg, kan du ta grep selv.

Trykk på de tre knappene inne i «Street View» og trykk «rapporter et problem». Da kommer du inn på en side hvor du kan markere det du ønsker å fjerne og skrive hvorfor.

Kan være mange grunner

Janne Stang Dahl, kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet forteller at ut ifra et personvernhensyn kan det være mange gode grunner å sensurere objekter på Street View.

- På noen av bildene er for eksempel boliger så tydelig fotografert at man lett kan se inn i stuen din eller andre private rom. Det oppleves nok av mange som svært personlig. Noe du ikke har lyst til å vise til hele verden, sier hun og legger til:

- Din tilstedeværelse et bestemt sted, enten det er utenfor hjemmet ditt eller et annet sted, kan jo også si mye om deg og hvor du ferdes. Dette er også noe som av personvernhensyn kan sensureres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.