TouchRetouch

Fjerner uønskede elementer i bildene dine

Du trenger ikke være retusjeringsekspert for å få det til.

MOBILRETUSJERING: Med denne appen kan du fjerne ting du ikke ønsker å ha med på mobilbildene dine. Foto: Kirsti Østvang
MOBILRETUSJERING: Med denne appen kan du fjerne ting du ikke ønsker å ha med på mobilbildene dine. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tatt et fint bilde som kunne vært enda finere om ikke det stod en fyr i bakgrunnen? Du trenger faktisk ikke å ha svart belte i Photoshop for å fikse det.

I serien «det finnes en app for det», sjekk ut appen TouchRetouch. Den går rett inn i topplista vår over fotoapper vi må ha på smartmobilen.

Til iOS og Android

TouchRetouch finnes til både iOS og Android, og vil koste deg cirka 20 kroner. Vel verdt pengene, for den gjør en ganske god jobb med å fjerne uønskede elementer fra et bilde. Ikke bare personer som er i veien, men også skilt, søplekasser og andre objekter som ødelegger det du tenkte var et fint motiv.

Fjerner uønskede elementer i bildene dine
Fjerner uønskede elementer i bildene dine

Det kanskje mest imponerende er dog linjefjerneren, «line remover tool», som kan fjerne strøm- og telefonledninger og andre streker som kanskje ikke er til å unngå når man knipser et bilde.

Veldig enkel i bruk

Å fjerne noe fra et bilde er utrolig enkelt. Du bare velger hvilket verktøy du vil bruke, og så sveiper/tegner du over området du vil fikse på med fingeren. Du kan også bruke lassoverktøy.

Siden dette er en retusjeringsapp, er det også mulig å fjerne kviser og andre ujevnheter i huden. Dette fungerer også bra, selv om dette ikke er hovedgrunnen til at vi bruker den.

Fjerner uønskede elementer i bildene dine

Med linjefjerneren trenger du ikke engang å treffe helt nøyaktig på ledningen du ønsker å fjerne. Appen finner den for deg og fjerner den på nesten magisk vis.

Ikke alltid perfekt resultat

Det skal sies at jo større objekt du vil fjerne, og jo vanskeligere områdene rundt objektet er, jo dårligere kan resultatet bli.

Til enklere jobber, synes vi imidlertid resultatet blir svært bra. Og den linjefjerneren 👌

Last ned:
TouchRetouch for iOS (App Store, 22 kroner)
TouchRetouch for Android (Google Play, 19,99 kroner)

Har du en retusjeringsapp å anbefale til iPhone eller Android? Del gjerne med våre lesere i kommentarfeltet under artikkelen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer