Fleksy - endelig på norsk

Dette Android-tastaturet har vi gledet oss til å prøve.

ENDELIG PÅ NORSK: Android-tastaturet Fleksy høster mange lovord og er fra i dag av tilgjengelig på norsk. Foto: FLEKSY
ENDELIG PÅ NORSK: Android-tastaturet Fleksy høster mange lovord og er fra i dag av tilgjengelig på norsk. Foto: FLEKSY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av de store nyhetene når iOS 8 kommer til høsten, er at man endelig kan bytte ut tastaturet fra Apple med et annet, noe Android-brukere har hatt mulighet til lenge.

Les også: Ti iOS 8-funksjoner vi gleder oss til

I Google Play-butikken finnes det en drøss av dem. Mest populær er Swiftkey, som lenge har vært undertegnedes favoritt i den kategorien, og som har ligget høyt på topplistene over lang, lang tid.

Hvorvidt jeg bytter ut Swiftkey som standardtastatur gjenstår å se - jeg har lenge hatt et halvt øye på Fleksy, som i dag har fått støtte for norsk og derfor er langt mer aktuell å prøve ut i hverdagen.

Støtter nå 40 språk

Fleksy-tastaturet var opprinnelig kun tilgjengelig på en håndfull språk, men har i dag blitt oppgradert med 15 nye språk; norsk inkludert altså. Det gjør selvsagt at man får knapper for æ, ø og å på tastaturet.

UTEN TASTER: Fleksy fikset biffen forbausende elegant og korrigerte alle mine feil uten problemer.
UTEN TASTER: Fleksy fikset biffen forbausende elegant og korrigerte alle mine feil uten problemer. Vis mer


Appens styrke skal være en svært presis autokorrigering, som skaperne er så stolte av at de lar deg skjule hele tastaturet om du vil, slik at du skriver «i blinde».

I tillegg finnes en rekke kjekke sveipebevegelser mens du skriver. Du kan sveipe opp og ned for å bla mellom de ulike autokorrekturforslagene, sveipe til høyre for neste ord eller til venstre for å pusse ut, i tillegg til et par andre triks. De lærer du via en interaktiv opplæringsbit og sitter nok bedre i fingrene etter litt bruk.

Lærer fra det du har skrevet

LÆRER: Fleksy kan lære hvilke ord du skriver hvis du lar den lese SMS, utgående epost, Facebook-oppdateringer og lignende.
LÆRER: Fleksy kan lære hvilke ord du skriver hvis du lar den lese SMS, utgående epost, Facebook-oppdateringer og lignende. Vis mer


På samme måte som Swiftkey er det enkelt å komme i gang. Du starter appen, får beskjed om å aktivere Fleksy på neste skjermbilde, og deretter velge Fleksy som standardtastatur før en boks dukker opp som lar deg gjøre det.

Neste punkt er å la Fleksy lære seg ord du allerede har skrevet, og dette kan den gjøre fra sendt epost, SMS, Facebook-oppdateringer, Twitter-poster etc. - på samme måte som Swiftkey. Da vil den ha bedre grunnlag for å autokorrigere ord du prøver å skrive.

Har verdensrekorden

Stadig er det folk som prøver å ta verdensrekorden i å skrive verdens raskeste SMS, og den ble nylig forbedret med 0,25 sekunder av Marcel Filho, som skrev følgende på 18,19 sekunder med Fleksy-tastaturet:

The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.

For å ta verdensrekorden er det imidlertid ikke lov med autokorrektur og tekstpredikering. Fleksy-appen lar deg også prøve selv.

Mangler sveip og predikering

SVEIP: Etter hvert ord sveiper du til høyre for å få det autokorrigert. Er du ikke fornøyd med resultatet, kan du sveipe ned for å velge neste ord på listen eller opp for å bruke ordet du skrev.
SVEIP: Etter hvert ord sveiper du til høyre for å få det autokorrigert. Er du ikke fornøyd med resultatet, kan du sveipe ned for å velge neste ord på listen eller opp for å bruke ordet du skrev. Vis mer


I motsetning til Swiftkey inneholder ikke Fleksy en predikeringsfunksjon, som gjetter hvilket ord du har tenkt til å skrive etter det du nettopp har skrevet.

Ei heller Swype-aktig skriving der du bare drar fingeren over alle bokstavene i ordet uten å slippe den - det er en funksjon jeg har vent meg til når jeg bare bruker én hånd med Swiftkey.

Kommer til iOS 8

I pressemeldingen vi fikk fra Fleksy i dag, står det også at de står klare med lansering så fort iOS 8 blir sluppet, med støtte for de samme 40 språkene.

Tastaturet er dessuten tilgjengelig for Samsungs Gear-klokker via en Fleksy Messenger-app, som gjør at man kan skrive tekstmeldinger direkte fra klokka.

Les også: Test av Samsung Galaxy Gear 2

Du kan prøve Fleksy gratis i 30 dager ved å laste ned gratisappen (Google Play, gratis). En oppdatering til fullversjonen koster 25 kroner.

Etter hvert som du bruker appen får du også utmerkelser, som kan låse opp andre tastaturfarger og lignende - det er til og med mulig å forlenge prøveperioden ved å oppnå nok utmerkelser.

Hva er din tastaturfavoritt på Android? Vi hører fra deg i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer