Problemer med iPhone XS?

Flere barnesykdommer for Apples nyeste iPhone

Ladetrøbbel, problemer med trådløstilkobling og selfier som gjør deg altfor pen.

FERSKE EPLETELEFONER: Apples nye iPhone Xs og Xs Mac er nå i butikkene. Nå har samtidig barnesykdommene begynt å melde sin ankomst. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix
FERSKE EPLETELEFONER: Apples nye iPhone Xs og Xs Mac er nå i butikkene. Nå har samtidig barnesykdommene begynt å melde sin ankomst. Foto: Stephen Lam/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Apples nye iPhone Xs og Xs Max har vært i salg i snart to uker, og som det ofte er med nye elektroniske produkter, har de første barnesykdommene begynt å gjøre seg gjeldende.

Da folk sleit med antenna på iPhone 4, fikk vi «antennagate». Så mente folk at iPhone 6 bøyde seg av seg selv, og vi fikk «bendgate».

Er «beautygate» reell?

Med nye iPhone Xs snakkes det nå om «beautygate».

Ifølge Macworld er nemlig den mest utbredte klagen på Apples nye mobil så langt at frontkameraet ser ut til å legge et slags skjønnhetsfilter på selfier, som gjør at huden jevnes ut i overkant mye. I tillegg sies det at fargetonen på ansiktet endres slik at man får en glød.

Noen hevder det kommer av iPhone Xs' nye Smart HDR-funksjon, som tar en serie med bilder i forskjellige eksponeringer og setter dem sammen til ett bilde med større dynamisk omfang.

Det blir spekulert i at Apple har gjort dette med vilje for å tekke brukere på det asiatiske markedet, hvor skjønnhetsfiltere på selfier er populært. Både Samsung og Huawei har dette på sine mobiler, men her har man muligheten til å skru det av.

Utvikleren bak Halide, en av de beste kamera-appene til iPhone, avviser dog at det finnes et skjønnhetsfilter. Han skriver i et blogginnlegg at fordi iPhone Xs kan ta bilder med høyere lukkerhastighet og høyere ISO-verdi, blir det mer støy i bildet, noe som har gjort at Apple har økt støyreduksjonen. Det igjen har gjort at de har valgt å gjøre mer utjevninger på bildet enn tidligere.

Det vil i så fall kunne enkelt løses i en fremtidig iOS-oppdatering.

Ladeproblemer

Ifølge Macworld rapporterer noen brukere også om ladeproblemer med sine nye iPhoner. Klagen går ut på at ingenting skjer når de plugger i Lightning-kabelen.

Men eiere av eldre iPhone- og iPad-modeller har også begynt å oppleve det samme, noe som gir liv til en teori om at det er problem med Apples nye operativsystem, iOS 12. Her er det en ny funksjon kalt USB Restricted Mode, som gjør at USB-tilbehør deaktiveres når man ikke har låst opp enheten etter en viss tid. Det kan være feil med denne som er årsaken til at noen opplever ladeproblemer.

Problemer med trådløs tilkobling

Til slutt rapporterer noen brukere også om dårligere forbindelse både hva gjelder WiFi-nett og 4G, ifølge Macworld.

Nettstedet WiWavelength skal ha undersøkt signalstyrken på de nye iPhone-modellene, og konkluderte med at overføringshastighet og signalstyrken ikke var like sterk som på tidligere modeller.

iPhone Xs og Xs Max kommer med et nytt modem fra Intel som skal være raskere enn på iPhone X. Macworld mener problemene dog ikke kommer fra dette, men av måten telefonen er designet på. Det kan være at det også kan fikses med en iOS-oppdatering.

PC Mag har testa 4G-ytelsen til nye iPhone Xs, og den knuser forgjengeren, og de mener også eventuelle signalproblemer skyldes programvare.

Hvor mange nye iPhone Xs- og Xs Max-eiere som opplever de overnevnte problemene sine, er ikke godt å si. Apple selger over 50 millioner telefoner i kvartalet, så det er bare naturlig at det dukker opp klager rundt omkring på nettet og i ulike fora.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer