Samsung Galaxy S10: Dette sier ryktene

Flere detaljer om Samsungs neste flaggskip

Tre modeller? Kvadrupel-kamera? 5G-støtte?

PRØVEKANIN: Samsung mellomklasse-mobil A9 har akkurat kommet i salg. Den er Samsungs første med kvadruppelkamera og graderte farger. Skal vi tro ryktene, vil Galaxy S10 få flere av de samme egenskapene. Martyn Landi/Pa Photos/NTB Scanpix
PRØVEKANIN: Samsung mellomklasse-mobil A9 har akkurat kommet i salg. Den er Samsungs første med kvadruppelkamera og graderte farger. Skal vi tro ryktene, vil Galaxy S10 få flere av de samme egenskapene. Martyn Landi/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av årets første store mobilnyheter kommer trolig til å være oppfølgeren til Samsung Galaxy S9 og S9 Plus, Samsung Galaxy S10.

S10-ryktene kort oppsummert:

 • Blir lansert 20. februar - Dinside.no vil være tilstede.
 • Tre modeller i skjermstørrelser fra 5,8 til 6,3 tommer.
 • Nytt design med hull i skjermen til selfiekamera og fingeravtrykksleser innebygd i skjermen.
 • Selfiekamera med to objektiver, hovedkamera med tre objektiver.
 • Den største modellen kan komme med opptil 1 terabyte lagringsplass.

Samsung har kanskje aldri hatt større press på seg for å levere. Salget av Galaxy S9 gikk ikke som forventet, og de møter stor konkurranse fra Huawei, som har kapret andreplassen i smartmobilmarkedet, foran Apple.

Vi har samlet sammen alt av ryktene som svirrer om den kommende toppmodellen fra Samsung.

De endelige spesifikasjonene? (oppdatert 13.02.19)

Drøyt en uke før Samsung skal lansere S10, viderebringer nettstedet GSMArena det de hevder er de endelige spesifikasjonene på de tre modellene som vil bli lansert, S10, S10+ og S10e.

De mest interessante detaljene er blant annet:

 • S10 og S10+ vil være henholdsvis 6,1 og 6,3 tommer, og begge vil ha en skjermoppløsning på 3040x1440 punkter.
 • Skjermene vil ha støtte en lysstyrke på opptil 800 nits, noe som i så fall vil gjøre de til de mest lyssterke på markedet.
 • S10 og S10+ vil få trippeltkamera, mens S10e vil ha et dobbeltkamera. Alle ser ut til å få et frontkamera som støtter 4K-videopptak.
 • S10 og S10+ ser ut til å få fingeravtrykksleser innebygd i skjermen, mens S10e vil ha den innebygd i en knapp på siden.

Du kan lese alle spesifikasjonene her. For øvrig melder samme nettsted at Samsung selv har lekket på sine egne nettsider at navnene blir Galaxy S10, S10+ og S10e.

Flere detaljer om Samsungs neste flaggskip

Blir det noen overraskelser igjen til den 20. februar? 🤔

Nye bilder (oppdatert 24.91.19)

Det meste tyder nå på at Samsungs kommende toppmodell vil få hull i skjermen til selfiekamera. Et nytt bilde av mobilen har nå lekket på Twitter, og avslører dessuten at Samsung har laget en egen lommebok-app for kryptovaluta.

Flere bilder har også det tyske nettstedet AllAboutSamsung publisert, og her får vi se hvordan kamerahullet vil se ut på den større S10+-modellen, som da har dobbelkamera foran, mot enkeltlinse på lillebror S10. Stemmer disse bildene, ser det også ut til at Samsung har valgt å beholde lydutgangen 😅

Dette skal angivelig være Galaxy S10 og S10+. Foto: AllAboutSamsung
Dette skal angivelig være Galaxy S10 og S10+. Foto: AllAboutSamsung Vis mer
Her kan vi se et bakre kamera med tre objektiver. Foto: AllAboutSamsung
Her kan vi se et bakre kamera med tre objektiver. Foto: AllAboutSamsung Vis mer
Og så var det fremdeles lydutgang, for dem som fortsatt har behov for det. Foto: AllAboutSamsung
Og så var det fremdeles lydutgang, for dem som fortsatt har behov for det. Foto: AllAboutSamsung Vis mer

Pressekonferanse 20. februar (oppdatert 11.01.19)

Nå vet vi mest sannsynlig datoen for når Samsung kommer til å avduke Galaxy S10. Dinside har nemlig mottatt invitasjon til et såkalt Unpacked-event i London den 20. februar.

DATOEN ER KLAR: Samsung inviterer til lansering den 20. februar. Foto: Samsung
DATOEN ER KLAR: Samsung inviterer til lansering den 20. februar. Foto: Samsung Vis mer

«Dette er det europeiske arrangementet for å feire 10-årsjubiléet for Galaxy», heter det i invitasjonen, så det er vel liten tvil om at det er den neste Galaxy-modellen som blir vist frem.

Det betyr også at Samsung dropper å lansere flaggskipet på Mobile World Congress i Barcelona, hvor de lanserte Galaxy S9 i fjor.

I tillegg til S10 ryktes det også at Samsung kan komme til å vise frem sin første brettbare mobil, populært kalt Galaxy X.

1 terabyte lagringsplass? (oppdatert 13.12.18)

Gizmodo UK har publisert en artikkel med informasjon om Galaxy S10 de skal ha fått fra en kilde ved en større elektronikkforhandler. Der hevdes det blant annet at:

 • Galaxy S10 blir avduket på et Samsung Unpacked-event før Mobile World Congress 2019, den 19. februar.
 • Salggstart blir 8. mars.
 • Ifølge kilden vil S10 komme i tre utgaver; en vanlig utgave med 6,1 tommer skjerm, en Plus-utgave med 6,4 tommer skjerm og en billigere flat utgave med 5,8 tommer skjerm. Med flat menes det at skjermen ikke vil bue ned til kantene.
 • S10 vil få såkalt Infinity O-skjerm (se flere bilder lenger ned i artikkelen) med hull i skjermen til selfiekamera. Samsung har akkurat lansert Galaxy A8 med denne løsningen.
 • S10 vil kunne lade andre mobiler trådløst, slik som Huawei Mate 20 Pro.
 • Den vil også ha fingersensor innebygd i skjermen.
 • I Storbritannia vil den flate 5,8 tommer-utgaven av S10 komme med 128 GB, og koste 669 pund, 7.200 kroner
 • Den vanlige, kurvede utgaven med 6,1 tommer skjerm vil komme med enten 128 eller 512 GB, og koste henholdsvis 799 og 999 pund, 8.600 og 10.700 kroner
 • Den største Plus-utgaven med 6,4 tommer skjerm vil komme i en utgave med 128 GB som vil koste 9.600 kroner, en med 512 GB til 1.099 pund, 11.800 kroner og en med 1 TB til svimlende 1.399 pund, 15.000 kroner.

Lekkede konseptbilder (oppdatert 04.12.18)

91Mobiles og OnLeaks byr nå på konseptbilder av det som angivelig skal være Galaxy S10+. De er laget basert på såkalte CAD-tegninger fra produsenter, altså tekniske tegninger. Om de stemmer, gjenstår å se, men OnLeaks har god historikk på feltet.

DOBBELKAMERA FORAN: Stemmer disse konseptbildene, vil Galaxy S10+ få dobbeltkamera foran. Merk også trippelkamera bak - og ingen fingeravtrykksleser. Den er i stedet innebygd i skjermen. Foto: OnLeaks/91Mobiles
DOBBELKAMERA FORAN: Stemmer disse konseptbildene, vil Galaxy S10+ få dobbeltkamera foran. Merk også trippelkamera bak - og ingen fingeravtrykksleser. Den er i stedet innebygd i skjermen. Foto: OnLeaks/91Mobiles Vis mer

Her «bekreftes» mange av ryktene hva gjelder det nye designet, med hull i skjermen til frontkamera samt graderte farger. Det ser også ut til at S10+ vil få trippelkamera, ikke kvadruppelkamera som tidligere ryktet.

Ifølge 91Mobiles/OnLeaks blir spesifikasjonene på S10+ som følger:

 • Lagring: 64 GB
 • RAM: 6 GB
 • Skjerm: 6,44 tommer, 1440 x 2960 piksler, 511 PPI, Super AMOLED
 • Hovedkamera: 16 MP + 16 MP + 13 MP
 • Frontkamera: 8 MP + 5 MP
 • Batteri: 3700 mAh
 • Hurtiglading
 • Hodetelefon-utgang i bunnen
 • USB-C
 • Størrelse: 157.5 x 75.0 x 7.8 mm
HODETELEFON-UTGANG: Og så ser det fremdeles ut til at Samsung beholder hodetelefon-utgangen på sin toppmodell. Foto: OnLeaks/91 Mobiles
HODETELEFON-UTGANG: Og så ser det fremdeles ut til at Samsung beholder hodetelefon-utgangen på sin toppmodell. Foto: OnLeaks/91 Mobiles Vis mer

Nå kommer den?

Tidligere har Samsung lansert nye Galaxy S-toppmodeller på den årlige mobilmessa Mobile World Congress i Barcelona. Galaxy S9 og S9 Plus ble lansert på MWC i 2018.

Det ryktes dog at Samsung kan komme til å vise den fram allerede i begynnelsen av januar, på den årlige CES-messa i Las Vegas. Hvis dette stemmer, kan den komme i salg i februar.

Blir MWC 2019 lanseringstidspunktet, blir salgsstart mest sannsynlig i mars. Messa arrangeres 25 til 28 februar.

Pris

S9 og S9+ hadde veiledende utsalgspris på henholdsvis 8.790 kroner og 9.790 kroner ved lansering i februar 2018.

Hva S10-prisen blir, gjenstår naturligvis å se, men Samsung har de siste åra lagt seg på et høyere prisnivå enn tidligere, så det blir nok noe på samme nivå som i fjor.

Fra to til tre modeller

Mens Galaxy S9 kom i to ulike varianter, S9 og S9+, ryktes det om at Samsung kommer til å lansere tre ulike versjoner av S10.

 • «Galaxy S10»: En standardmodell noe større enn dagens Galaxy S9 (som var 5,8 tommer).
 • «Galaxy S10+»: En større pluss-utgave à la Galaxy S9+ (som var 6,2 tommer).
 • «Galaxy S10 Lite»: En enklere budsjettmodell, muligens kalt Galaxy S10 Lite.

Den kjente teknologi-analytikeren Ming-Chi Kuo mener de tre modellene vil være på 5,8 tommer, 6,1 tommer og 6,4 tommer.

Ifølge Forbes skal Samsung ha bekreftet de tre modellene etter å ha fått dem godkjent av kinesiske myndigheter.

Trolig nytt design

Samsung-sjef DJ Koh har allerede avslørt at S10-serien vil komme med radikale designendringer.

Da Samsung lanserte Galaxy S8 og S8+ introduserte de noe de kalte for «Infinity Display», som i grunn bare er et fancy navn på den nesten heldekkende skjermen med avrundede kanter og en tynn ramme i toppen og bunnen.

Galaxy S9 og S9+ hadde samme type design.

Samsung har imidlertid allerede vist fram et nytt design kalt «Infinity O», som ventes å komme i S10-modellene. Bortsett fra et lite hull øverst foran til frontkameraet, er resten av fronten bare skjerm.

Man forventer også at de skal gjøre som Huawei, og lansere mobilen i graderte farger.

Fingersensor i skjermen?

Fingeravtrykksleseren i smartmobiler har flyttet seg fra hjemknappen til baksiden, og nå begynner den også å komme innebygd i selve skjermen. Produsenter som OnePlus, Vivo, Oppo og Huawei har allerede kastet seg på denne trenden.

KAN FORSVINNE: På Galaxy S9 er fingeravtrykksleseren plassert på baksiden. På S10 kan den bli innebygd i skjermen i stedet. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB Scanpix
KAN FORSVINNE: På Galaxy S9 er fingeravtrykksleseren plassert på baksiden. På S10 kan den bli innebygd i skjermen i stedet. Foto: Richard Drew/AP Photo/NTB Scanpix Vis mer

Ryktene sier at Samsung kommer til å følge etter med Galaxy S10.

Ifølge Cnet skal imidlertid Samsung-sjef DJ Koh ha indikert at selskapet ikke kommer til å bruke en optisk sensor, men en ultrasonisk sensor.

Fordelene med ultrasonisk teknologi er at det kan lese fingeravtrykket ditt selv om du er våt på fingrene, sier Qualcomm, som produserer slike fingeravtrykkslesere, til Cnet.

Det kan også brukes til å måle både blodstrøm og puls.

Ifølge Pocket-lint kan det bli slik at det kun er de to dyrere modellene som får en slik sensor, mens den billigere modellen vil ha fingersensoren på baksiden som før.

Et annet rykte hevder at Samsung kommer til å skrote irisskanneren i S10 til fordel for et 3D-frontkamera for bedre ansiktsoppløsning slik vi kjenner fra Apples FaceID-teknologi.

Kameraet: Tre eller fire objektiver?

Galaxy S9+ hadde et hovedkamera med to objektiver. Trenden nå er imidlertid enda flere. Huaweis nye Mate 20 Pro har for eksempel tre objektiver.

Samsung har allerede lansert Galaxy A9 med fire objektiver på det bakre kameraet, så spørsmålet er hva de gjør med S10.

Et ferskt rykte fra Wall Street Journal hevder at en av S10-modellene vil få et hovedkamera med fire objektiver og et frontkamera med to objektiver.

- Flere kameraer bak gir bedre zoom, bedre detaljer (spesielt hvis ett kamera har monokrom sensor) og dybdemåling for portrettmodus (for «bokeh effekt») og AR, skriver Cnet.

Lekkasje-guru Evan Blass hevder på sin side at S10-kameraet bare vil ha tre objektiver, ikke fire. I samme Twitter-melding, som dere kan se over, «bekrefter» han også den ultrasoniske fingersensoren og det nye Infinity O-designet.

De ulike modellene vil trolig ikke få samme kameraoppsett; den største utgaven vil få tre eller fire objektiver, standardutgaven kanskje to, mens Lite-utgaven kanskje vil bare ha ett enkelt, akkurat som iPhone Xr.

Øvrige spesifikasjoner

At Galaxy S10 kommer til å være fullspekket av det nyeste og beste på mobilteknologifronten, regner vi nesten med.

Samsung har allerede sagt at de har planer om å lansere en mobil med 5G innen mars 2019. Bloomberg skriver at de har planer om at minst én av S10-modellene vil ha 5G-støtte.

Det er også forventet at S10 vil komme med enten nyeste versjon av Qualcomms Snapdragon-brikke, 8150 eller Samsungs Exynos 9820-prosessor.

Nytt brukergrensesnitt

I tillegg til at S10 vil komme med nyeste versjon av Googles operativsystem, Android Pie, har Samsung allerede vist fram et nytt, forenklet brukergrensesnitt kalt One UI.

FLYTTES NEDOVER: Samsungs nye One UI-grensesnitt skal gjøre det lettere å bruke store telefoner med én hånd. Foto: Samsung
FLYTTES NEDOVER: Samsungs nye One UI-grensesnitt skal gjøre det lettere å bruke store telefoner med én hånd. Foto: Samsung Vis mer

Her har fokuset vært å gjøre store telefoner mer enhåndsvennlige, der innholdet som kan trykkes på, flyttes lenger ned på skjermen.

Brukergrensesnittet tilpasser seg også tiden på døgnet, slik at du på kveldstid vil få et mørkt grensesnitt, mens det er lyst på dagtid.

I tillegg skal Samsung ha gjort grensesnittet ryddigere enn tidligere, med mer luft mellom ulike typer innhold.

PS: Vi oppdaterer denne artikkelen fortløpende med alle aktuelle S10-rykter, så det er bare å lagre den som bokmerke med en gang om du er Samsung-fan 📱

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer