Færre betaler for musikkstrømming

Flere hører på musikk uten å betale

Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det.

FLERE LYTTER UTEN Å BETALE: Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FLERE LYTTER UTEN Å BETALE: Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det er særlig på YouTube mange hører musikk gratis, men TONO reagerer også på musikkstrømming via Facebook og gratisversjonen av Spotify, skriver Aftenposten.

– Når så mange som én av fire konsumerer musikk via Facebook, er det på tide at de begynner å dele en rimelig andel av inntektene med rettighetshaverne, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO.

Rettighetsorganisasjonene TONO i Norge, Koda i Danmark og Teosto i Finland har laget en ny undersøkelse om musikklytting, som viser at andelen som lytter uten å betale har økt fra 33 til 38 prosent.

– Strømming gjør musikk mer tilgjengelig enn før, men muligheten for gratis lytting legger en demper på den generelle betalingsviljen, sier Cato Strøm i TONO.

88 prosent av nordmenn fra 12 til 65 år strømmer nå musikk fra ulike tjenester, enten gratis eller betalt. Strømmetjenesten Spotify er mest populær i Norge.

Gjør gratisløsningen mer aktuell

Interessant nok har Spotify gjort flere funksjoner, som tidligere kun var tilgjengelig for Premium-brukerne, også tilgjengelig for gratisstrømmerne. Under et arrangement tidligere i år annonserte den svenske musikktjenesten en rekke forbedringer til det annonsefinansierte abonnementet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer