Færre betaler for musikkstrømming

Flere hører på musikk uten å betale

Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det.

FLERE LYTTER UTEN Å BETALE: Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FLERE LYTTER UTEN Å BETALE: Rettighetsorganisasjonen TONO liker ikke at så mange som 38 prosent hører på musikk på nettet uten å betale for det. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Det er særlig på YouTube mange hører musikk gratis, men TONO reagerer også på musikkstrømming via Facebook og gratisversjonen av Spotify, skriver Aftenposten.

– Når så mange som én av fire konsumerer musikk via Facebook, er det på tide at de begynner å dele en rimelig andel av inntektene med rettighetshaverne, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO.

Rettighetsorganisasjonene TONO i Norge, Koda i Danmark og Teosto i Finland har laget en ny undersøkelse om musikklytting, som viser at andelen som lytter uten å betale har økt fra 33 til 38 prosent.

– Strømming gjør musikk mer tilgjengelig enn før, men muligheten for gratis lytting legger en demper på den generelle betalingsviljen, sier Cato Strøm i TONO.

88 prosent av nordmenn fra 12 til 65 år strømmer nå musikk fra ulike tjenester, enten gratis eller betalt. Strømmetjenesten Spotify er mest populær i Norge.

Gjør gratisløsningen mer aktuell

Interessant nok har Spotify gjort flere funksjoner, som tidligere kun var tilgjengelig for Premium-brukerne, også tilgjengelig for gratisstrømmerne. Under et arrangement tidligere i år annonserte den svenske musikktjenesten en rekke forbedringer til det annonsefinansierte abonnementet.

Senest forrige uke fjernet Spotify en begrensning på gratisabonnementet ved å åpne opp Spotify Connect-tjenesten for alle.

Betaler du for strømming av musikk?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer