Flere konkurrenter gjør som Apple

Dette kan bli den nye mobiltrenden i 2021.

UTEN LADER: Nå har den kinesiske giganten Xiaomi annonsert at deres neste toppmodell kommer uten lader i esken. Foto: Shutterstock/NTB
UTEN LADER: Nå har den kinesiske giganten Xiaomi annonsert at deres neste toppmodell kommer uten lader i esken. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Med lanseringen av iPhone 12-mobilene valgte Apple å fjerne strømadapteren fra esken, som betyr at den nyeste serien med iPhone leveres kun med ladekabel, og selskapet begrunnet det hele med hensyn til miljøet.

I kjølvannet av denne avgjørelsen har Apple både høstet lovord av folk som mener det er en god løsning og er blitt kritisert av dem som mener at selskapet kun gjør det for å øke marginene. I tillegg har også Apple blitt spøkt med av mobilkonkurrentene, deriblant Samsung og Xiaomi som ikke har latt sjansen gå fra seg, men nå er i vinden i ferd med å snu.

Dropper lader

Nevnte Xiaomi bekrefter nemlig at den kommende mobilen Mi 11 leveres uten strømadapter i esken. Årsaken begrunnes med miljøhensyn.

– Xiaomi Mi 11 er offisielt avduket med helt ny emballasje. Så lett og tynn. Her tok vi en viktig beslutning:

Som et svar på fokuset på teknologi og miljøvern, valgte Xiaomi å fjerne laderen fra esken. Finnes det en bedre løsning med tanke på industripraksis og miljøvern? skriver Lei Jun, Xiaomis toppsjef, på den kinesiske sosiale mediet, Weibo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer