Pixel 3-testene gir tommel opp

Flere mener at Google har verdens beste mobilkamera

Amerikanske nettsteder fløt over av tester i går.

GODE KRITIKKER: Googles nye telefoner, Pixel 3 og Pixel 3 XL, høster jevnt over meget gode kritikker i USA. Foto: Drew Angerer/Getty Images/NTB Scanpix
GODE KRITIKKER: Googles nye telefoner, Pixel 3 og Pixel 3 XL, høster jevnt over meget gode kritikker i USA. Foto: Drew Angerer/Getty Images/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I går ble sperrefristen løftet for tester av Googles nye telefoner, Pixel 3 og Pixel 3 XL, og et samlet anmelderkorps i USA ser ut til å være skjønt enige om at Google har truffet blink denne gangen.

Med unntak av XL-utgavens busslomme, som de fleste kritiserer for å være unødvendig stor.

Kameramagi

Det er først og fremst kameraet som får mest skryt. Her stiller Google kun med ett kamera på baksiden, men allikevel klarer telefonen, utstyrt med det ypperste av kunstig intelligens og maskinlæring, å hamle opp med telefoner med flere av dem på baksiden.

BARE ETT: Google har fortsatt bare ett kamera på baksiden av Pixel-telefonene, men det er mer enn nok, skal vi tro testene. Foto: Google
BARE ETT: Google har fortsatt bare ett kamera på baksiden av Pixel-telefonene, men det er mer enn nok, skal vi tro testene. Foto: Google Vis mer

Spesielt får Google ros for at telefonen eksponerer bildene svært godt, og for at bildene har svært gode detaljer. Frontkameraet likeså, der Google har puttet inn to objektiver slik at du kan også kan ta selfie-bilder med bredt bildeutsnitt. Og selv om telefonene mangler optisk zoom på baksiden, klarer telefonene å utnytte ustøheten på hånda til å gjøre også den jobben ganske godt også.

The Verge kaller Pixel 3-kameraet det beste på markedet i sin test, og Ars Technica, med sine ekstremt lange og detaljerte tester, er også enige – «The best camera ever» er å finne allerede i ingressen.

Også AMOLED-skjermen får mye skryt denne gangen, i motsetning til fjorårets Pixel 2 XL-utgave, som på tross av en AMOLED-skjerm fikk mye kritikk på akkurat det punktet.

Ikke super batteritid

På den andre siden er batteritida nevnt blant de negative punktene hos flere. Pixel 3 (5,5") og 3 XL (6,3") er utstyrt med henholdsvis 2915 og 3430 mAh batterier og flere anmeldere synes batteritida er noe under par, der Digital Trends kaller det telefonens akilleshæl. Skjønt er den medfølgende laderen på 18 watt, og turen fra 17 til 100 prosent tok bare 50 minutter.

Angående konstruksjonen er det delte meninger – mens noen synes maskinvaren er pen, er andre mer kritiske. Noen trekker fram at telefonen lett får riper og fingermerker og at telefonene ligger litt bak konkurrentene designmessig, med stor busslomme på XL-varianten og ganske tykke skjermkanter på Pixel 3.

Ellers ser det ut til at de fleste er enige om at Googles nyvinninger i Assistant-programvaren er velkomne. Nytt av året er muligheten til å få telefonen til å besvare samtaler for deg, som riktignok kun er tilgjengelig i USA foreløpig. «AI calling features is simply mindblowing», mener PCWorld.

Noen tester for den som er interessert

Under finner du et utvalg av Pixel 3-testene fra amerikanske medier:

The Verge (8,5/10)
Techradar (4,5/5)
Wired (9/10)
Engadget (90 %)
Android Central (4,5/5)
Digital Trends (9/10)
PCWorld (4,5/5)
Slashgear (9/10)
Stuff (8/10)

Ikke i offisielt salg i Norge

For ordens skyld ser det ikke ut til at Google har planer om å selge denne generasjonen med Pixel-telefoner i Norge heller, men vi forventer å se den for salg i en håndfull norske nettbutikker som importerer dem selv. Alternativt kan de selvsagt kjøpes i eller fra utlandet.

Vi håper likevel på å få låne en Pixel 3-telefon seinere i høst og få testet selv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer