Flere problemer med iOS 7

Oppdateringen til Apples nye operativsystem har ikke gått like smertefritt for alle.

OPPDATERINGSBLUES: Ser du sånn ut etter å ha oppdatert til iOS 7? Da er du kanskje ikke alene. Foto: Colourbox/Apple/DinSide
OPPDATERINGSBLUES: Ser du sånn ut etter å ha oppdatert til iOS 7? Da er du kanskje ikke alene. Foto: Colourbox/Apple/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ødelagte apper og dårlig batteritid er de vanligste klagene.

Apples nyeste operativsystem for iPhone og iPad ble lansert i forrige uke, og allerede har over 200 millioner brukere installert oppdateringen, noe som er rekord, meldte selskapet tidligere denne uken.

Men selv om så mange har oppdatert til iOS 7, har ikke overgangen vært uten problemer for alle.

De første dagene er det alltid noen som sliter med å laste ned og installere oppdateringen. Dette skyldes at mange prøver å gjøre det samtidig, og pågangen blir stor på Apples servere. Akkurat dette problemet synes å være over nå.

Se vår gjennomgang: Dette er nytt i iOS 7

Dårlig med musikk?

Utviklere har hatt tilgang på på iOS 7 siden juni for å kunne tilpasse appene sine det nye operativsystemet best mulig, likevel melder danske Computerworld at flere apper ikke fungerer som de skal med Apples nyeste operativsystem.

Flere problemer med iOS 7


Blant dem er musikkspilleren til Sonos, selskapet som lager trådløse musikkanlegg.

– Har du allerede oppdatert din enhet til iOS 7, kan du forvente potensielle utfordringer. Ved konfigurasjon av Sonos, kan appen slutte å fungere, skriver Sonos i en beskjed til kundene sine, ifølge Computerworld.dk.

Flere ødelagte apper

Den populære appen Week Calendar har også en rekke forskjellige problemer, skriver utvikleren på sine nettsider. Det skal være flere små feil, men en oppdatert versjon skal for øyeblikket ligge til godkjenning på App Store.

Engangskode-appen til SpareBank 1 SR-Bank, tidligere Sparebanken Rogaland, fungerer heller ikke, skriver Aftenbladet. Det betyr at mange av kundene ikke får tilgang til nettbanken eller kjøpt varer på nettet.

Løsningen her skal være å bestille engangskode på mobil før man oppgraderer, og så sletter og reinstallerer engangskode-appen etterpå. Kunder som allerede har oppgradert til iOS 7 må ringe kundesenteret for å få hjelp, skriver Aftenbladet.

Apper som Mailbox og Snapchat sliter også, ifølge The Verge. En feil i iOS 7 skal gjøre at brukerne gjentatte ganger blir logget ut.

Les også: Har du gammel iPhone? Nå kan du laste ned gamle apper også

Låseskjermen kan omgås

Ellers er det allerede oppdaget flere sikkerhetsfeil i iOS 7. En av dem skal gjøre det mulig å lure seg forbi låseskjermen og få tilgang til lagrede bilder, skriver DinSides søsterpublikasjon Digi.no. Dette skjer ved å gå en omvei via det nye kontrollsenteret, som også er tilgjengelig fra låseskjermen.

Apple skal visstnok kjenne til saken, og lover en fiks i nærmeste fremtid.

For å sikre seg mot misbruk, kan man deaktivere tilgangen til kontrollsenteret fra låseskjermen ved å gå til Innstillinger > Kontrollsenteret og skru av Tilgang på låst skjerm.

Det er også oppdaget en sikkerhetsfeil som gjør det mulig å ringe fra en låst iPhone, skriver bloggen NDTV Gadgets.

Les også: Kontrollsenter kan gjøre iPhone vanskelig å spore

Dårligere batteritid?

Til slutt er det også flere som opplever dårligere batteritid etter iOS 7-oppdateringen. Flere nye funksjoner fører ofte til større strømforbruk. Apple pleier som regel å rette opp de mest alvorlige problemene relatert til dette, men det må gjerne en oppdatering eller to til.

Det kan være en rekke forhold som forårsaker strømsluket denne gangen, så nedenfor har vi en listet opp en rekke tiltak du kan gjøre for å prøve å fikse det:

Bakgrunnsoppdatering er en av nyhetene i iOS 7 som kan forårsake mer strømforbruk.
Bakgrunnsoppdatering er en av nyhetene i iOS 7 som kan forårsake mer strømforbruk. Vis mer


Skru av Bluetooth og LTE. I hvert fall når du ikke bruker det. Bluetooth kan du skru av via det nye kontrollsenteret (hentes ved å sveipe opp fra skjermen) eller fra Innstillinger > Bluetooth > Av. LTE skrur du av fra Innstillinger > Mobilnett.

Skru ned lysstyrken. Jo kraftigere skjermen lyser, jo mer strøm vil batteriet bruke. Det er ikke alltid at man trenger å ha lysstyrken på full guffe. På kvelden kan det være mer skånsomt for øynene å skru den ned. Du kan justere lysstyrken via det nye kontrollsenteret eller fra Innstillinger > Bakgrunner og lysstyrke.

Skru av bakgrunnsoppdatering. En ny funksjon i iOS 7 lar apper oppdatere seg i bakgrunnen selv når du ikke bruker dem. På mange måter kjekt, men ikke så trivelig for batteriet. Gå til Innstillinger > Generelt > Bakgrunnsoppdatering for å enten skru av funksjonen fullstendig, eller deaktivere den for enkelte apper.

Skru av 3D-effekten. Har du sett den nye såkalte 3D parallax-effekten på bakgrunner som får det til å se ut som ikoner flyter oppå skjermen når du beveger på den. Det ser stilig ut, men det brukes også batteri. Deaktiver den ved å gå til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > Reduser bevegelse. Det samme gjelder også dynamiske bakgrunner.

Og til det siste, men kjedeligste tipset: bruk telefonen eller nettbrettet mindre. Vi har hørt det er sunt :)

Har du opplevd problemer etter installasjon av iOS 7? Del dine erfaringer - og gjerne løsningen - i kommentarfeltet nedenfor!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer