Kan ha et fingersensor-problem

Flere S10-eiere klager over at fingersensoren er synlig i skjermen

- Det er normalt, hevder Samsung.

SKJERMTRØBBEL? Flere nye Galaxy S10-eiere opplever at den nye fingersensoren lager en skygge i skjermen. Det skal være sånn, påstår Samsung. Foto: Privat
SKJERMTRØBBEL? Flere nye Galaxy S10-eiere opplever at den nye fingersensoren lager en skygge i skjermen. Det skal være sånn, påstår Samsung. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Samsung Galaxy S10 er ute, og har høstet gode kritikker i mediene. Vår anmelder ga terningkast 6 til Galaxy S10+, og synes det var et solid comeback fra sørkoreanerne, som mange mente skuffet med forgjengeren S9.

Nyhet: Ultrasonisk fingeravtrykksleseren

En av de store nyhetene med S10 er at Samsung har flyttet fingeravtrykksleseren fra baksiden til fremsiden, men i stedet for at den som tidligere er plassert i en knapp under skjermen, er den nå innebygd i selve skjermen.

«Den er nå plassert bak skjermglasset, og den bruker ultralyd for å skanne fingeren din, framfor optisk skanning, der skjermen er nødt til å lyse sterkt for å skanne fingeren (som på Mate 20 Pro)», forklarte vi i vår test.

Sammenlignet med de optiske skannerne skal den være mer sikker, da den fanger et 3D-avtrykk av fingeren din, ikke bare et 2D-avtrykk.

Men - kan Samsung ha et problem med den nye fingeravtrykksleseren?

Synlig gjennom skjermen

Dinside har nemlig fått tips fra en leser som opplevde noe merkelig på sin nyinnkjøpte Galaxy S10+. I dagslys kunne han plutselig se en «skygge» av fingerskanneren på skjermen. Litt som når man får innbrenning på en TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer