Flere trekker seg fra Mobile World Congress

Barcelona-messen ble ikke bare kraftig amputert - nå er den avlyst.

TREKKER SEG: Flere aktører velger nå å trekke seg fra årets mobilmesse i Barcelona, deriblant LG, som slapp VR-briller på messen i 2016. Foto: Joseph Lago/AFP/NTB Scanpix
TREKKER SEG: Flere aktører velger nå å trekke seg fra årets mobilmesse i Barcelona, deriblant LG, som slapp VR-briller på messen i 2016. Foto: Joseph Lago/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 12. februar, 22:41: Nå er det bekreftet. GSMA har valgt å avlyse årets mobilmesse i Barcelona.

«Med det nødvendige hensynet til et sikkert og sunt miljø i Barcelona og vertslandet, har GSMA i dag kansellert MWC 2020 på grunn av den globale bekymringen for coronaviruset, reise og andre forhold, som gjør det umulig for GSMA å avvikle arrangementet (…) Nå er vår sympati med dem som er rammet i Kina og i resten av verden», heter det seg fra GSMA-sjef John Hoffman.

Opprinnelig artikkel følger:

Ett av årets høydepunkter for mobilinteresserte er den årlige messen i Barcelona, Mobile World Congress, som går av stabelen 24.–27. februar.

Der pleier det alltid å komme mobilnyheter på løpende bånd, men årets utgave ser ut til å kunne bli en noe amputert utgave.

Og grunnen? Corona-viruset.

Mange trekker seg fullstendig

LG, som har for tradisjon å lansere en ny toppmodell i forbindelse med Barcelona-messen, har valgt å trekke seg helt og vil ikke sette opp noe stand på messen, rett og slett på grunn av hensyn til personale og kunder.

Det samme gjelder telekomselskapet Ericsson, som vanligvis har en av de største standene på messa. Ifølge svenske Mobil er beslutningen gjort av hensyn til ansatte, kunder og deres helse og sikkerhet.

Samtidig bemerker selskapet at de setter pris på at arrangøren, GSMA, har tatt en rekke forsiktighetsregler i forbindelse med virusutbruddet.

Blant annet oppfordrer arrangørene til at man ikke skal håndhilse på messen overhodet, og alle utstillere får eget rengjøringsutstyr. Det vil også gis mye informasjon om viktigheten av å vaske hender og å være varsom, og hele messeområdet vil vaskes og desinfiseres mer enn vanlig.

Søndag kveld ble det også klart av Nvidia trekker seg fra messen av samme årsak som de øvrige. Nvidia er en av hovedsponsorene til hele messa og skulle blant annet arrangere flere foredrag rundt kunstig intelligens.

Og mandag morgen har det kommet to nye navn på blokka: Amazon og Sony. Sony hadde invitert til pressekonferanse på åpningsdagen, sannsynligvis for å lansere nye Xperia-modeller, men japanerne blir altså ikke å finne på messen. De kommer heller til å kjøre pressekonferansen live på YouTube.

ZTE med to ukers karantene

Den kinesiske mobilprodusenten ZTE legger som regel også beslag på rikelige arealer på messen.

De vil fortsatt ha stand i år, men for å sikre at ingen syke blir sendt til messen, vil de ansatte som skal stå på standen bli satt i karantene de siste to ukene før messen, der de ikke får ha omgang med andre personer overhodet (!).

Dessuten vil selskapet kontinuerlig desinfisere produkter og montere for å forhindre spredning av viruset.

De senere åra har vi sett at enkelte produsenter heller velger å legge sine pressekonferanser litt unna messen tidsmessig. Blant annet skal Samsung vise frem sine nye toppmodeller allerede 11. februar – to uker før messen starter.

Oppdatert 12. februar: Stadig flere faller fra. Intel, Facebook, Vivo (kinesisk mobilprodusent), Cisco, MediaTek ( og Nokia er blant selskapene som nå har valgt å trekke seg fra messen. Fra før av er det også kjent at giganter som Samsung og Huawei vil redusere sin deltakelse fra det som opprinnelig var planlagt.

Dermed spøker det for om det i det hele tatt blir noe mobilmesse i Barcelona i år. Ifølge Capacity media skal arrangøren, GSMA, bestemme seg om hvorvidt hele messen blir avlyst innen fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer