TEST: Samsung Galaxy Fold

Flopp eller fremtid?

Vi må innrømme at det sjelden har vært vanskeligere å trille terning.

Vi pakker opp Samsung Galaxy Fold og tar en liten titt på hvordan den fungerer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung Galaxy Fold er en helt spesiell telefon. Det er den første brettbare telefonen som er tilgjengelig på markedet, der en rekke konkurrenter ser ut til å ha tilsvarende produkter klare i løpet av de nærmeste månedene.

I sommer fikk vi for eksempel en titt på Huawei Mate X, som på grunn av situasjonen rundt Huawei ikke blir lansert her til lands slik ting ser ut nå.

Som en bok

Galaxy Fold kan altså brettes ut som en bok for å få større skjerm, men der Huawei har valgt å legge alt av skjerm utenpå bretten (i likhet med flere andre kinesiske produsenter som har vist frem prototyper), har Samsung gått for en løsning der den store skjermen ligger inni «boka».

Det betyr at Fold har to skjermer: en mindre skjerm på utsiden og den store skjermen på innsiden av bretten, som også gjør at Fold er en del tykkere enn Huawei-telefonen: 15,5 mm mot 11 mm hos Huawei. Det er nesten det dobbelte av tykkelsen på Note 10+. Til Samsungs fordel er den store skjermen da bedre beskyttet når den ikke er i bruk.

God å holde

Det er ikke til å stikke under stol at telefonen er ganske klumpete i sammenbrettet tilstand, men vi har ikke hatt noe problem med å ha den i bukselomma, og når sant skal sies er den faktisk god å holde i når den er sammenbrettet. Den er nemlig ganske smal med sine 63 mm i bredden - 4 mm smalere enn iPhone 6/7/8, for eksempel, og tykkelsen gir oss strengt tatt et bedre grep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer