Flyselskap med AirTag-blemme

Tok saken i egne hender.

KONTROLL: Denne viste seg å være lur å ha. Foto: Martin Gramnæs
KONTROLL: Denne viste seg å være lur å ha. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert

Salget av sporingsbrikker har skutt i været i det siste. Med en slik kan du for eksempel følge med hvor kofferten din er til enhver tid.

Populært

- AirTag-bølgen kom litt overraskende på oss i fjor. Sporingsbrikka ble revet ut av hyllene landet over, og vi slet med å skaffe nok, sa Zakirjan Ulatenov, produktsjef for teleprodukter i Power Norge, i en pressemelding tidligere i sommer.

En av mange som har skaffet en slik brikke, er Sandra Shuster fra Denver i USA, og den kom bra til nytte da hun og datteren reiste fra Baltimore via Chicago og hjem til Denver nylig. Det melder CNN.

Er det en ting du bør unngå å gjøre med smarttelefonen din så er det å la den ligge i sola. Da kan skjermen i verste fall sprekke. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Da de kom hjem, fikk de beskjed om at bagasjen var forsvunnet, og at den var ventet med et seinere fly.

Dette skjedde ikke, og de fikk beskjed om at bagasjen fremdeles befant seg i Baltimore, men ifølge sporinga på AirTag-en befant den seg i Chicago. Altså flyplassen de hadde mellomlandet på.

Shusner fortalte dette til flyselskapet, men de hadde ingen dokumentasjon på at dette var tilfellet. Etter en stund fikk hun beskjed om at de ikke ante hvor bagasjen befant seg. Det viste seg også at den ansatte som hadde sjekket inn bagasjen hadde klistret på feil lapp, slik at den ikke stemte med kvitteringen Sushner hadde.

Dro for å hente den

Etter mye om og men, bestemte Shusner seg for å selv ta turen til Chicago. Da hun kom fram, tok det bagasjepersonalet 30 sekunder å finne bagasjen, forteller hun til kanalen. Flyselskapet har i etterkant refundert flypoengene Sushner brukte for å kjøpe Chicago-turen, samt gitt henne reisekreditt som kan brukes på framtidige reiser.

- Vi jobber med å gjenforene våre kunder med sin bagasje så kjapt som mulig, og vi er lei oss for at vi ikke kunne får den til Denver kjappere, heter det i en uttalelse.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer