Flytt SMS og iMessage-meldinger fra iPhone til Android

Ikke helt rett frem, men det lar seg gjøre.

FRA GAMMEL TIL NY: Å flytte meldinger fra iPhone til Android er ikke like enkelt som bilder og kontakter, men lar seg gjøre med en manuell jobb. Foto: Monkik / Shutterstock / NTB scanpix
FRA GAMMEL TIL NY: Å flytte meldinger fra iPhone til Android er ikke like enkelt som bilder og kontakter, men lar seg gjøre med en manuell jobb. Foto: Monkik / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du byttet fra iPhone til Android er det smart å få med seg det gamle innholdet over på ny telefon.

For å få med deg bilder, video, kontakter og kalendere, kan du bruke Google Drive-appen for iOS og ta en sikkerhetskopi av dette innholdet til Googles nettsky. Da vil det dukke opp på den nye Android-telefonen når du logger på med samme Google-konto.

Har du musikk på telefonen, kan disse enkelt lastes opp fra iTunes til Googles musikktjeneste. Alternativt er også Apple Music tilgjengelig for Android.

Men hva med SMS og iMessage-meldinger? Det er ikke like rett frem, men det lar seg gjøre. Merk at du allerede nå bør deaktivere iMessage på den gamle telefonen, som du gjør via innstillinger, meldinger. Om ikke du gjør det, risikerer du at tekstmeldinger fra iOS-brukere aldri blir levert til den nye Android-telefonen, siden iMessage kun fungerer med Apple-produkter.

Slik flytter du meldingene over:

Steg 1: Ta en ukryptert sikkerhetskopi med iTunes

Koble telefonen din til PC/Mac, start iTunes om det ikke starter av seg selv og trykk på telefonen din når den dukker opp. Da får du følgende skjermbilde:

Flytt SMS og iMessage-meldinger fra iPhone til Android

Her er det viktig at du ikke har krysset av for kryptert sikkerhetskopi. Fjern eventuelt krysset og trykk sikkerhetskopier nå-knappen. Avhengig av hvor mye innhold du har på telefonen, kan tiden det tar variere.

Steg 2: Finn SMS-fila

Sikkerhetskopien du nettopp tok består av mange filer. En av dem inneholder alle meldingene, og det er nettopp den vi er interessert i.

Først må du finne frem til riktig mappe på harddisken.

Windows: C:\Users\[brukernavn]\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\
Mac: ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup/

For å komme til biblioteket på Mac, kan du holde ned alt-knappen på tastaturet og trykke på «Gå» i menylinjen i Finder. Var det nytt for deg, tipser vi om at det også er en rekke andre ting du kan bruke alt-knappen til.

Flytt SMS og iMessage-meldinger fra iPhone til Android

Når du har åpnet mappen som angitt over, kan den bestå av flere undermapper, avhengig av om du har tatt flere sikkerhetskopier tidligere. Disse har rare navn, men du finner enkelt den aktuelle ved å se på datostempelet.

Åpne denne mappen og finn så fila som heter 3d0d7e5fb2ce288813306e4d4636395e047a3d28 (!), som sannsynligvis ligger i en undermappe som heter 3d. Størrelsen på fila vil variere med hvor mange meldinger du hadde på telefonen, men det er neppe snakk om uanstendig stor størrelse.

Steg 3: Kopiér SMS-filen til Android-telefonen

Kopier nevnte fil til skrivebordet eller lignende, gi den gjerne et mer håndterlig navn, som SMS eller lignende, og kopier den videre til Android-telefonen, enten ved å sende den til deg selv på e-post, via en nettlagringstjeneste som Dropbox, Google Drive eller lignende, eller ved å koble den nye telefonen til datamaskinen og kopiere fila over.

PS! Kobler du Android-telefonen til en Windows-maskin vil den dukke opp som et ekstra drev i Utforsker. På Mac er du nødt til å bruke Android file transfer for å få tilgang til telefonlagringen. Telefonen må være opplåst og i filoverføringsmodus (du blir spurt når du kobler den til).

Legg fila et sted du husker, for eksempel i Download-mappen.

Steg 4: Last ned iSMS2Droid

Flytt SMS og iMessage-meldinger fra iPhone til Android

Nesten ferdig – nå trenger du Android-appen iSMS2Droid (Play butikk, gratis). Start den opp, velg «select file» og bla frem til fila du nettopp flyttet over.

Nå får du spørsmål om du vil importere alle meldinger, eller om du vil velge per kontakt. Gjør det som passer voila – nå er iPhone-meldingene på den nye Android-telefonen din.

LES OGSÅ:
Slik får du med deg alt innhold til ny telefon

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer