Mobilsalget 2018:

For første gang kjøpte vi færre smarttelefoner

Flere opplevde stor salgssvikt, men to kinesiske merker kommer som raketter oppover listene. Og et finsk.

MYE Å VELGE I: Men i 2018 ble det for første gang solgt færre telefoner globalt enn året før. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MYE Å VELGE I: Men i 2018 ble det for første gang solgt færre telefoner globalt enn året før. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I sin seneste rapport om det globale telefonsalget, konkluderer Counterpoint med at 2018 ble et år der salget av smarttelefoner for første gang sank kontra året før.

Totalt sett dreier det seg om en nedgang på fire prosent. Spesielt i årets siste kvartal var differansen hele sju prosent ned fra året før. Salget av smarttelefoner har dermed sunket fem kvartaler på rad.

Kinesere bykser frem

Fremdeles er det Samsung som topper listen, med 291,8 millioner solgte enheter, men det er en dropp på åtte prosent fra året før. Apple følger som nummer to med 206,3 millioner telefoner – også det en nedgang, på fire prosent.

Men nå blir Apple pustet i nakken av kinesiske Huawei, som har økt salget fra 153,1 millioner solgte telefoner i 2017 til 205,3 millioner solgte i 2018, altså bare én million telefoner bak Apple. Det tilsvarer en økning på særdeles sterke 34 prosent, som blant annet skyldes at flaggskipene P20 Pro og Mate 20 Pro har fått svært gode kritikker, også her på Dinside.

Og på fjerdeplass – nok et kinesisk selskap. Xiaomi, som nylig kom i offisielt salg i Norge (vi har begynt å teste et par av de nye modellene), rykker to plasser opp på listen med 121 millioner solgte telefoner, som tilsvarer en økning på 26 prosent. Dermed passerer selskapet Oppo og Vivo, som følger på de to neste plassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.