TEST: Denon AH-GC30

For svake til denne prisen

Denon legger seg på prisnivå med de gjeveste trådløse hodetelefonene, men klarer ikke å matche konkurrentenes kvaliteter.

KOMFORTABLE: De er gode å ha på ørene og spiller meget godt, men til 3.000 kroner hadde vi forventet mer av en 2019-modell. Foto: Pål Joakim Pollen
KOMFORTABLE: De er gode å ha på ørene og spiller meget godt, men til 3.000 kroner hadde vi forventet mer av en 2019-modell. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

– Pappa, du høres ut som et monster!

Det var responsen fra husets tiåring da jeg skulle teste handsfree-funksjonaliteten på Denons nye støydempende hodetelefoner, AH-GC30.

Da måtte jeg heller koble fra og løfte telefonen til øret for å fortsette samtalen, så til handsfree-bruk kan vi i hvert fall trygt konkludere med at Denon ikke er på nivå med Jabra Elite 85h og Bose NCS 700, for eksempel.

Og det til tross for at Denon har viet den eneste knappen på venstre klokke til telefonsamtaler og markedsfører hodetelefonene med «clear voice capture».

Komfortable på ørene

På hodet er imidlertid Denon-hodetelefonene høyst komfortable. I likhet med de fleste andre i denne prisklassen brukes såkalt «memory foam» i øreputene, som er trukket med kunstlær.

Hodelelefonene klemmer akkurat passe mot hodet, og hodebøylen er også godt polstret – i det hele tatt har vi ingen problemer med å sitte med disse på over lengre tid, selv om vekten er relativt høy – 285 gram.

Hva gjelder betjening, sitter alle knappene, bortsett fra den nevnte telefonknappen, på høyre klokke, der telefonknappen for øvrig kan starte stemmestyring som Siri eller Google Assistent om den holdes inne. Denon-hodesettet har imidlertid ikke full støtte for Google Assistent der du også kan få lest opp varslene på øret, noe blant annet Bose og Sony kan skilte med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer