Sony lanserer WF-1000XM4

Forbedrer testvinneren

- De mest komplette og teknisk mest avanserte øreproppene vi noen gang har laget, sa Sony da vi fikk en sniktitt.

NY MODELL: Sony WF-1000XM4 kommer i butikkene om bare få uker med en veiledende pris på 2800 kroner. Foto: Sony
NY MODELL: Sony WF-1000XM4 kommer i butikkene om bare få uker med en veiledende pris på 2800 kroner. Foto: Sony Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har ventet, og nå er tiden endelig inne for at Sony oppdaterer 2019-modellen WF-1000XM3, som scoret svært godt i tester rundtom - inkludert vår egen gruppetest samme høst, der Sonys propper gikk helt til topps.

Sony overrasker ingen med modellnavnet, som da er WF-1000XM4 (M4 står for «mark 4»).

Mindre propper, mindre etui

Mens M3-proppene var ganske røslige av størrelse der de stakk ut av øret, har Sony nå krympet dem. Volumet er redusert med mer enn ti prosent, og de gjør nå langt mindre ut av seg:

Selve etuiet er krympet enda mer - det var blant de største på M3-modellen, men denne gangen er volumet dratt ned over 40 prosent (altså nesten halvert), og det har fått støtte for trådløs lading (Qi).

Samtidig betyr det at etuiet ikke tilbyr like mye ekstra batteri som tidligere. M3-etuiet kunne nemlig lade proppene tre fulle ganger, mens M4-etuiet bare har nok batteri til én ekstra fullading.

Likevel er ikke batteritiden til å kimse av - Sony oppgir åtte eller tolv timer med og uten aktiv støyreduksjon aktivert, og da altså inntil 24 timers batteri for propper og etui totalt. Etter fem minutter i etuiet får du nok strøm til én times lytting. Fullading av proppene tar halvannen time i etuiet, mens fullading av hele smala tar tre timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.