- Kinesiske myndigheter bak iPhone-hackerangrep

Forbes: - Windows og Android-brukere også rammet

iPhone-hackerangrepet større enn først antatt.

STØRRE ENN ANTATT: Også Windows og Android skal ha vært sårbare for sikkerhetshullet vi omtalte i forrige uke. Foto: Nick Ansell/Pa Photos/NTB Scanpix
STØRRE ENN ANTATT: Også Windows og Android skal ha vært sårbare for sikkerhetshullet vi omtalte i forrige uke. Foto: Nick Ansell/Pa Photos/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I forrige uke ble det kjent at Google hadde avslørt en sårbarhet i iPhone som gjorde at brukere av Apples smartmobiler i flere år hadde vært utsatt for hackerangrep uten å vite om det.

– Bare det å besøke et hacket nettsted var nok til at enheten ble angrepet. Hvis angrepet var vellykket, ble det installert ondsinnet programvare, het det i et blogginnlegg fra Googles sikkerhetsenhet Project Zero torsdag.

Hackerne fikk dermed tilgang til iPhone-brukeres kontakter, bilder og krypterte meldingstjenester som Telegram, WhatsApp og iMessage. Også Google Hangouts og Gmail på iPhone-mobilene var berørt.

Over helgen har det imidlertid dukket opp flere detaljer som tyder på at angrepet var større enn Google ga utrykk for.

- Kinesiske myndigheter står bak

Det viser seg nemlig at det ikke bare var iPhone-brukere som var utsatt for hackerangrepene, men også brukere av Android og Windows, altså de to mest brukte operativsystemene i verden, skriver Forbes.

Dessuten sier kilder til TechCrunch at angrepet har vært en del av en toårig kampanje gjennomført av kinesiske myndigheter for å spionere på Uighur-minoriteten i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer