iPhone 14 og iPhone 14 Pro | TEST

Forspranget øker

Blant årets nye iPhoner har vi en klar favoritt.

TREKLØVERET: Foreløpig er bare tre av de fire nye iPhone 14-modellene i salg. Fra venstre: iPhone 14, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Foto: Kirsti Østvang
TREKLØVERET: Foreløpig er bare tre av de fire nye iPhone 14-modellene i salg. Fra venstre: iPhone 14, iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høst er tid for nye iPhoner, og årets lineup består av fire nye modeller. Inntil videre er bare tre av dem i salg - iPhone 14 Plus kommer ikke før ut i oktober.

Apple har gjort det litt enklere å velge i år, ved å fjerne den minste minimodellen på 5,4 tommer. I stedet har du bare to størrelser å forholde deg til, enten 6,1 (som visstnok er den perfekte størrelsen) eller 6,7 tommer.

Skal du ha det største og beste - og pris ikke spiller noen rolle, er det iPhone 14 Pro Max som gjelder. Men den er tung - med sine 240 gram er den Apples tyngste mobil noensinne. Prøv den før du kjøper, er vår anbefaling.

Vil du ha en mer håndterlig mobil, er det iPhone 14 og 14 Pro valget vil stå mellom.

Det skiller imidlertid 3000 kroner mellom disse. Er de ekstra pengene opp til pro-utgaven verdt det? Da vi testet iPhone 13 og 13 Pro samtidig i fjor, var konklusjonen et klart ja.

I år blir forspranget til pro-modellen enda større, men det er ikke nødvendigvis bare kameraet du skal kjøpe den for.

Samme design

Designen på årets iPhoner er relativt uforandret. Apple fortsetter med samme kantete design som ble introdusert med iPhone 12. Det er glass både foran og bak, med metallramme rundt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer