Sony Xperia 1 III | TEST

Først med ny type kamera

Men Sonys toppmodell har sine lyter - og en meget høy prislapp.

TOPPMODELLEN: Sony er først ute med periskopobjektiv med justerbar brennvidde. Foto: Pål Joakim Pollen
TOPPMODELLEN: Sony er først ute med periskopobjektiv med justerbar brennvidde. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Du jobber i DinSide, du!

– Ja, det stemmer, sa jeg til en annen kunde som besøkte Power den dagen.

– Du er ikke noe glad i Sony.

Jeg forklarte at jeg ikke hadde noe i mot Sony, og at jeg synes de lager mange gode produkter. De leverer noen svært gode TV-er, favoritt-spillkonsollen, supre systemkameraer og svært gode lydprodukter for å nevne noe, men at jeg har ikke vært imponert av Sonys mobiltelefoner de siste årene, det skal jeg gladelig erkjenne.

For fra å være en av de aller ypperste produsentene for noen år siden, der både Z3 og Z3 Compact fikk hver sin sekser høsten 2014, synes jeg telefonene deres de siste årene har vært svakere enn prisen skulle tilsi, og det har blitt noen treere og firere på terningen. Ja, til og med en toer så seint som i 2019.

Nå er en ny toppmodell akkurat sluppet – Xperia 1 III, altså den tredje Xperia 1-telefonen – en nummerering Sony «rebootet» i 2019.

Høy og slank

Og som sine forgjengere snakker vi her om en høy og slank telefon, med en 6,5 tommers skjerm i 21:9-format. Som vi har påpekt med de foregående modellene, har det sine fordeler og ulemper – du får plass til mer innhold i høyden når du holder den vanlig, enten det dreier seg om nettsider eller feeder fra sosiale medier, og også filmer skutt i 21:9 vil da fylle hele skjermen når du holder den på tvers.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer