Først stjal de telefonen til Anders …

Så kom SMS-en fra «Apple».

FIKK SMS: En uke etter at Anders ble frastjålet sin iPhone, tikket det inn en SMS fra «Apple». Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/PRIVAT
FIKK SMS: En uke etter at Anders ble frastjålet sin iPhone, tikket det inn en SMS fra «Apple». Foto: PÅL JOAKIM OLSEN/PRIVAT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside-leser Anders Ostberg var på ferie i Budapest i forrige uke, var han så uheldig å bli frastjålet mobiltelefonen sin; en iPhone 6 fra Apple.

Skjønt – en stjålet iPhone kommer man ikke så langt med. Siden Apple innførte den såkalte aktiveringslåsen i iOS7 for snart to år siden, er det nemlig ikke bare-bare å ta en stjålet telefon i bruk.

For selv om man nullstiller telefonen og sletter alle data, krever Apple at man taster inn brukernavnet og passordet til iCloud-kontoen knyttet til telefonen for å ta den i bruk.

Mekanismen har blant annet gjort at tyveri av iPhone sank med 24 prosent i London det første halvåret etter at den ble innført.

LES MER: Snart kan alle mobiltelefoner sperres

Helt lik iCloud-siden

Stor var overraskelsen denne uken da Anders mottok en SMS fra et tilsynelatende amerikansk nummer. Den lød som følger:

«Dear Customer, your iPhone 6 Space Gray 16GB has been found. Track the location live here», etterfulgt av en nettadresse forkortet med tjenesten bit.ly.

Anders ante muffens og gikk inn på adressa på PC-en hjemme. Da kom han til en nettside som er identisk med innloggingssiden for iCloud:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer