ZTE Axon 20 5G

Første i sitt slag

Men har det egentlig noe for seg?

KAMERA BAK SKJERMEN: ZTE Axon 20 5G er den første mobilen med dette. Foto: ZTE
KAMERA BAK SKJERMEN: ZTE Axon 20 5G er den første mobilen med dette. Foto: ZTE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenge siden de første mobiltelefonene med fingsersensor integrert i skjermen så dagens lys. Neste steg er å plassere kamera bak skjermen, og det er kinesiske ZTE først i verden til å gjøre.

Axon 20 5G er navnet på mobilen som er første i sitt slag med frontkameraet plassert på undersiden av skjermen. ZTE har teaset nyheten i noen uker nå, så dette kommer ikke som en overraskelse, men det er kjekt å se et faktisk produkt med denne teknologien, som vi først omtalte i fjor sommer.

ZTE forklarer at dette er mulig ved å bruke spesialfilm med høy gjennomsiktighet på skjermen, i tillegg til programvare og algoritmer som justerer bildekvaliteten. Kameraet har også en lyssensor som måler hvor mye lys som er nødvendig ved hvert blinkskudd.

Hvor godt kameraet, som er på 32 megapiksler, faktisk er, kan vi ikke si noe om ennå. Spørsmålet er hvorvidt det har noe for seg at kamerasensoren er plassert bak skjermen fremfor slik det er på dagens toppmodeller med enten mobilhakk eller kamerahull i skjermen.

Mellomklassemobil

ZTE har kanskje litt overraskende nok valgt å dytte den spennende kamerateknologien inn i en mobil i mellomklassen, fremfor en toppmodell. Foruten det spektakulære frontkameraet, er Axon 20 5G utstyrt med en Snapdragon 765G-prosessor, 128/256 GB lagring, 6/8 GB minne og et OLED-panel på 6,92 tommer med 90 Hz-oppfriskingsrate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer