Førsteinntrykk: Samsung Gear S2

Vi har hatt en litt blandet erfaring med smartklokker så langt, men nå begynner det å ligne på noe.

Alle produsentene satser tungt på helse- og trenings-apper, så også Samsung. Foto: ØYVIND PAULSEN
Alle produsentene satser tungt på helse- og trenings-apper, så også Samsung. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samsung var tidlig ute med smartklokker og lanserte første generasjon Galaxy Gear i 2013, for så å følge opp med Gear 2 allerede ett halvår senere. Modellene fikk mye oppmerksomhet, men dessverre også en god del kritikk for å være litt for tungvinte i bruk, ha et tregt operativsystem og dårlig batterikapasitet. Spørsmålet er selvsagt hva nye Gear S2 har å by på.

Og jada: Her har det skjedd ting

Smak og behag kan alltid diskuteres, men det første du legger merke til er naturlig nok at Gear S2 har fått en tradisjonell rund klokkeform.

I motsetning til sine kvadratiske forgjengere ser den altså mer ut som en vanlig klokke, og er dermed langt mer diskret.

Mens den første modellen hadde et Androidbasert operativsystem, fikk forgjengeren Samsungs eget Tizen OS, og det er på plass også her. Fordelen med dette er at Samsung har 100 prosent kontroll over operativsystemet, i motsetning til konkurrentene som bruker Googles Android Wear-plattform. På den andre siden gir det også Samsung selv et langt større ansvar for å følge opp med lage gode klokke-apper, eller i det minste få utviklere til å gjøre jobben. Hvor bra dette vil bli fulgt opp framover er uansett alt for tidlig å si.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer