Forsvinner likerklikkene på Instagram?

Vurderer å skjule hvor mange likerklikk man har fått på et bilde.

VIL SKJULE ANTALLET: Snart kan det bli slutt på at andre ser hvor mange likerklikk du får på et Instagram-bilde. Foto: Kirsti Østvang
VIL SKJULE ANTALLET: Snart kan det bli slutt på at andre ser hvor mange likerklikk du får på et Instagram-bilde. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Å få mange likerklikk er for noen hele poenget med å legge ut bilder på Instagram. Snart kan det imidlertid være slutt. Ting tyder nemlig på at Instagram vurderer å kvitte seg med likerklikk, i hvert fall visningen av antallet av dem.

Det var utvikler Jane Manchun Wong, som er kjent for å avsløre kommende funksjoner i apper ved å analysere koden, som først avslørte den mulige endringen, ifølge TechCrunch.

- Vi ønsker at følgerne dine skal fokusere på hva du deler, ikke hvor mange likerklikk innleggene dine får, skriver Instagram om endringen, som Wong oppdaget koden til i Android-versjonen av appen.

På bakgrunn av funnene klarte Wong å generere skjermbildene lenket til ovenfor.

Ut fra skjermbildene å dømme, vil følgerne dine fremdeles se at innlegget ditt har fått liker-klikk med endringen, men selve antallet vil ikke vises for andre enn deg selv.

Instagram avviser imidlertid at de holder på å teste likerklikk-løse innlegg, og kaller endringen en «intern prototyp som ikke er synlig for publikum ennå».

- Vi tester ikke dette for øyeblikket. Å utforske måter å redusere press på Instagram, er imidlertid noe vi alltid tenker på, sier Instagram til TechCrunch.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer