– Fortnite kan bli svartelistet i fem år

Fortnite blir svartelistet fra alle Apples plattformer inntil rettsstriden er løst, noe som kan ta opptil fem år, ifølge Fortnite-utvikleren Epic Games.

FORTNITE: iPhone- og iPad-brukere må trolig se langt etter Fortnite i lang tid fremover. Foto: Epic Games
FORTNITE: iPhone- og iPad-brukere må trolig se langt etter Fortnite i lang tid fremover. Foto: Epic Games Vis mer
Publisert

Epic Games-sjef Tim Sweeney sa onsdag at han har fått beskjed fra Apple om at Fortnite blir svartelistet inntil rettsstriden er løst og inntil alle ankemuligheter er brukt opp. Det kan ta opptil fem år, skriver han på Twitter.

– Apple brukte ett år på å fortelle verden, retten og pressen at de ønsket Epic velkommen tilbake til App Store hvis de gikk med på å følge de samme reglene som alle andre. Epic var enig, og nå vedkjenner ikke Apple seg misbruk av monopolistmakt over en milliard brukere, skriver han.

En representant for Apple har ikke svart på APs henvendelser om å kommentere saken.

Tidligere denne måneden beordret en føderal dommer Apple til å lempe på betalingsmodellen slik at tredjepartsselskaper kan omgå betalingsplattformen.

Det var Epic Games som gikk til søksmål mot Apple etter at Apple og Google fjernet det populære spillet fra sine app-butikker i fjor. Årsaken var at Epic Games hadde lansert en betalingsløsning som fungerte uavhengig av både Apples og Googles plattformer.

Apple så på dommen som en seier fordi dommeren slo fast at selskapet ikke bryter noen monopolforebyggende regler, og at Apple ikke forsøker å oppnå monopol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer