Samsung Galaxy Z Fold 3 | TEST

Fortsatt helt unik

Samsungs tredje forsøk er enda litt bedre enn de to foregående. Men fremdeles er vi ikke helt sikre på at bretting er veien å gå.

DOBBEL: Samsung Galaxy Z Fold 3 ser ut som en tjukk telefon helt til du bretter den ut. Foto: Pål Joakim Pollen
DOBBEL: Samsung Galaxy Z Fold 3 ser ut som en tjukk telefon helt til du bretter den ut. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brettbare telefoner. Der har du et marked der det foreløpig ikke er mange produsenter som kniver om kjøpernes gunst, og flere sitter nok på gjerdet og ser an hvorvidt Samsung lykkes med det eller ikke, før de agerer.

Det er to år siden den første Fold-telefonen ble født, og i mellomtiden har den også fått en oppfølger. Nå er Z Fold 3 på plass - mer robust enn noen gang.

Med en prislapp på 19.500 kroner for innstegsmodellen vil vi nok neppe se den på toppen av salgslistene i år heller. Men for den prisen får du også en telefon som, i hvert fall i det norske markedet, er helt unik.

Farvel til Note?

August er måneden Samsung har hatt for tradisjon å lansere nye Note-modeller - de relativt store telefonene der det også følger med en penn (S Pen) du kan skrive og tegne med, og som du kan dytte inn i et hull i telefonen når du er ferdig.

I år har vi ikke sett noe til dem, og samtidig har Z Fold 3 fått støtte for denne pennen, som den andre ikke-Note-modellen. Støtten var der nemlig også på vårens toppmodell, S21 Ultra.

Det kan bety at Fold egentlig har blitt Samsungs nye Note-serie, og selv om vi ikke fikk lånt med en penn til denne testen, innbiller vi oss at det ville ha vært mer komfortabelt å notere og tegne på den store 7,6 tommers skjermen på innsiden av Fold-telefonen. Den er nemlig over 50 prosent større enn den er på Note 20 Ultra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer