Android 13

Fortsatt kaos

Android 13 er lansert, men «ingen» kan oppgradere.

GALAXY: Samsung er i gang med testinga av Android 13, men det er ikke bekrefta når oppdateringa blir tilgjengelig for brukerne. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
GALAXY: Samsung er i gang med testinga av Android 13, men det er ikke bekrefta når oppdateringa blir tilgjengelig for brukerne. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Mandag denne uka slapp Apple iOS 16-oppdateringa til iPhone-brukere verden rundt, men også Google og Android er høyaktuelle med en storoppdatering i høst.

Android 13 ble faktisk lansert 15. august, men inntil videre er det få mobiltelefoner som har kunnet oppdatere fra Android 12. Det er mer eller mindre bare utvalgte av Googles egne Pixel-telefoner som har fått oppdateringa, men det vil forhåpentligvis forbedres utover høsten.

For dessverre er det samme gamle regla som før:

Google lanserer en ny versjon av Android, men så å si ingen enheter kan oppdateres på dag én - eller i løpet av første uke eller måned, for den saks skyld - og det ser ikke ut til å bli bedre.

Derfor er det stadig litt usikkerhet om hva mobilprodusentenes planer faktisk er, hvilke enheter som kan oppgraderes og når oppdateringa faktisk kommer. Det varierer også en del i hvor lenge produsentene vil støtte enhetene sine, skriver Android Authority:

  • Samsung: fire år med OS- oppgraderinger / fem år med sikkerhetsoppdateringer
  • Xiaomi: to år med sikkerhetsoppdateringer
  • Nokia: to år med OS-oppgraderinger / tre oppdateringer med sikkerhetsoppdateringer
  • Sony: to år med OS- oppgraderinger / to år med sikkerhetsoppdateringer
  • OnePlus: tre år med OS- oppgraderinger / tre år med sikkerhetsoppdateringer

Til sammenlikning støtter Apple iPhone i sju år etter lansering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.