Beste hodetelefoner 2018

Fra 500 til 4.000 kroner: Her er våre hodetelefon-anbefalinger

Gode valg i alle prisklasser.

GOD LYD UTEN EN TRÅD: Tiden er forlengst forbi der trådløs lyd ikke låt særlig godt. Foto: Pål Joakim Pollen
GOD LYD UTEN EN TRÅD: Tiden er forlengst forbi der trådløs lyd ikke låt særlig godt. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trådløse hodetelefoner har blitt en svært populær produktkategori de siste åra, og det er kanskje ikke så rart, i en tid der mobilprodusentene fjerner 3,5 mm-utgangen i stor stil, og der det snart knapt er toppmodeller å få der denne porten er bevart.

Men hvilke bør du gå for? Her er en lite med hodetelefoner du trygt kan kjøpe, om det er til deg selv eller den som har skrevet «hodetelefoner» på ønskelista til jul. Ja, og så har vi sortert dem synkende etter pris (per 14. desember, i hvert fall).

PS! Om du er på jakt etter gaming-hodetelefoner, testet vi nylig flere av dem.

Sony WH-1000XM3

Sonys 1000X-serie fikk sitt tredje medlem i høst, og som sine forgjengere er det et hodesett som har høstet svært gode kritikker rundtom.

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Her på Dinside.no gav vi Sonys toppmodell en sekser på terningen – hodetelefonene byr på svært god lyd og klasseledende aktiv støydemping. De har også blitt mer komfortable å ha på seg enn sine forgjengere, byr på 30 timers batteritid og kan spille fem timer etter ti minutter i laderen.

Vi liker også godt touch-betjeningen på øret som enkelt lar deg regulere volumet og bytte mellom sanger, selv om det også har vist seg å gi enkelte problemer i kulda. Kjekt er det også at de er kompatible med Google Assistant, slik at du kan høre varsler fra telefonen direkte på øret uten å måtte fiske den opp fra lomma.

Tester andre steder:
The Verge (9/10)
Tek.no (9,5/10)
Lyd&Bilde (6/6)
What Hi-Fi (5/5)
Trusted reviews (5/5)
Soundguys (8,8/10)
Engadget (94/100)

B&W PX

Britiske Bowers & Wilkins første trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping ble lansert for rundt ett år siden, og på Dinside.no trillet vi en femmer på terningen – i stor grad på grunn av det særdeles spenstige lydbildet som engasjerte oss i hele testperioden.

Foto: Bowers & Wilkins
Foto: Bowers & Wilkins Vis mer

Designet er lekkert og annerledes, batteritiden er god og PX kan være tilkoblet to lydkilder samtidig.

På minussiden blir lydkvaliteten merkbart svakere når vi aktiverer støykanselleringen, men den passive isolasjonen er såpass god at du fint kan bruke dem uten også. Dessuten kunne de med fordel ha vært litt mykere polstret for bedre bærekomfort.

Tester andre steder:
The Verge (9/10)
Tek.no (8,5/10)
Soundguys (7,9/10)
Lyd og bilde (5/6)
What Hi-Fi (5/5)
Trusted reviews (10/10)

Bose QuietComfort 35 II

Få hodetelefoner er så komfortable å ha på ørene som Bose QC35 II. De to romerske ettallene tilsier at dette er andre utgave av Bose QC35, som vi testet for to år siden og gav gode skussmål.

Foto: Bose
Foto: Bose Vis mer

Forskjellen mellom dem er ikke så veldig stor – den nye utgaven er bittelitt lettere, men den viktigste endringen er at den nå har fått en egen knapp for å prate med Google Assistent, som kom på norsk i høst.

En fordel de har kontra de omtalte Sonyene er at de kan være tilkoblet to lydkilder samtidig, og de fungerer også meget godt til handsfree-samtaler. Ja, og så er de jo 700 kroner rimeligere, da.

Tester andre steder:
Soundguys (8,6/10)
Trustedreviews (9/10)
What Hi-Fi (5/5)
Tek.no (9/10)
CNet (4,5/5)
Techradar (4/5)

Sennheiser Momentum true wireless

Disse testet vi nylig, og selv om vi ikke var helt fornøyde med betjeningen av Sennheisers første helt trådløse ørepropper, ble det i stor grad tilgitt.

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

For disse låter særdeles godt, og er utvilsomt våre favoritter når det kommer til trådløse in-ear-modeller lydmessig. Lyden er klokkeklar og engasjerende, og så sitter de svært godt i øret.

Det medfølgende etuiet er lekkert og lades med USB-C, som vi setter pris på i disse tider, selv om batteritiden på 3*4 timer er langt fra klasseledende. Merk at dette heller ikke er ørepropper myntet på trening, siden de ikke er tettet mot svette øreganger.

Tester andre steder:
Tek.no (8/10)
Digital trends (4/5)
The Verge (7/10)
CNet (4/5)
TheNextWeb (ingen karaktersetting)
Gizmodo (ingen karaktersetting)

Jabra Elite Active 65t

Er du på jakt etter trådløse ørepropper til treningsbruk, var det paret fra Jabra som kom best ut da vi testet en håndfull av dem tidligere i høst.

Foto: Kirsti Østvang
Foto: Kirsti Østvang Vis mer

De sitter svært godt og klarer seg fint om du blir aldri så svett i øret. Lydmessig opplever vi dem som meget gode, og den medfølgende appen er rik på funksjonalitet og tilpasningsmuligheter.

Batteritiden på fem timer pluss to ekstra ladinger i etuiet gjør også at de bør holde til de mest strabasiøse treningsøktene.

Tester andre steder:
Digital trends (4,5/5)
Cnet (4/5)
Toms guide (4,5/5)
Tek.no (8,5/10)
Stuff (4/5)
ZDnet (4,5/5)
The master switch (ingen karaktersetting)

Sony WH-900N

På grunn av diverse pappapermisjoner og den slags tidligere i år, rakk vi dessverre ikke å skrive en egen test på disse, men vi har hørt mye på dem og disse Sonyene er faktisk meget gode både på støydemping og lydkvalitet og kan sees på som en «lillebror» til Sonys 1000X-serie.

Foto: Sony
Foto: Sony Vis mer

Og der de to 1000X-modellene som er i salg begge koster fra 3.000 kroner, har 900N en langt hyggeligere prislapp. Her får du typisk 80 prosent av toppmodellen for halve prisen, og det betyr svært god valuta for pengene.

Og ja, de finnes selvsagt i flere farger enn den på bildet.

Tester andre steder:
Tek.no (8,5/10)
The Guardian (4/5)
Wirecutter (årets beste)
Major Hifi (ingen karaktersetting)

Apple Airpods

Du skal være god om du finner disse før det er på tide med pakkeåpning, for Airpods ser ut til å være en av de mest populære julegavene i år, der det er utsolgt praktisk talt overalt.

Foto: Pål Joakim Pollen
Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Selv var jeg litt lunken - mye fordi de rett og slett ikke klarer å feste seg til ørene mine, men kollega Kirsti skryter dem opp i skyene, og som daglig togpendler ser det ut til at de er populære blant folket også.

De er definitivt best om du har en iPhone fra før, med superelegant paring med alle tilkoblede enheter, ålreit lydkvalitet og svært god batteritid, der du får 24 timer totalt med det medfølgende etuiet og kan få tre timer spilletid etter et kvarters lading.

Tester andre steder:
Tek.no (8/10)
Techradar (3,5/5)
Soundguys (3,5/5)
Trusted reviews (7/10)
Alphr (4/5)
What Hi-fi (3/5)

Urbanista Seattle Wireless

Disse har vi ikke testet selv på Dinside, men har de har fått gode skussmål flere steder på nett, der de anses som ett av de beste kjøpene til under tusenlappen.

Foto: Urbanista
Foto: Urbanista Vis mer

Dette er on-ear-modeller som de fleste er enige om at leverer meget godt på lydfronten, selv om flere påpeker at de mangler støtte for Bluetooth-kodeken AptX, som gir bedre lyd med lavere forsinkelse blant annet på Android-enheter.

Tester andre steder:
Lyd og bilde (6/6, krever abonnement)
Trusted reviews (9/10)
What Hi-Fi (5/5)
Stuff (5/5)
Pocket-lint (4,5/5)

Jabra Move Wireless

Er budsjettet enda litt lavere, gjør du neppe noe bedre kjøp enn Jabra Move Wireless, som har høstet mang et lovord rundtom.

Foto: Sinchen.Lin / CC-BY
Foto: Sinchen.Lin / CC-BY Vis mer

Vi har ikke testet dem selv på Dinside, men resten av internett lovpriser disse, i hvert fall når prislappen tas i betraktning.

De får gode skussmål både for lydkvalitet, god komfort og solid tilkoblingskvalitet. Det du først og fremst ofrer kontra å kjøpe dyrere modeller er batteritiden, som er oppgitt til åtte timer. Men synes du det høres nok ut, er dette en meget velbrukt 500-lapp, skal vi tro testene rundtom.

Tester andre steder:
Techradar (4,5/5)
Tek.no (9/10)
What Hi-fi (4/5)
PCMag (4/5)
Pocketinsider (4,5/5)
Wirecutters (årets beste budsjetthodetelefon)

Har du et par hodetelefoner du vil anbefale andre? Da må du gjerne tipse Dinsides lesere i kommentarfeltet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer