TEST: Huawei Sound X by Devialet

Fransk finesse

Mye lyd i kompakt format.

MYE LYD: Til tross for en forholdsvis beskjeden størrelse byr Huawei Sound X på mye trøkk. Foto: Pål Joakim Pollen
MYE LYD: Til tross for en forholdsvis beskjeden størrelse byr Huawei Sound X på mye trøkk. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fransk, ja. Du leste riktig.

Der Huawei i en årrekke har samarbeidet med Leica om å lage mobilkameraer, og med Porsche Design på utvalgte produkter, har den kinesiske kjempen nå inngått et samarbeid med den franske hi-end produsenten Devialet for å lage deres nye høyttaler, Sound X.

I praksisk er det Devialet som har stått for det fysiske, mens Huawei har stått for programvaren på høyttaleren.

Og la oss si det sånn: Franskmennene kan sakene sine. Deres Phantom-serie har begeistret mang et fintfølende øre de siste åra, der Gold-utgaven, som bare veier snaue 11 kilo og har et volum på drøye 20 liter, er kapabel til å trekke 4500 watt, spy ut 108 dB og sende ut bass helt ned til 14 Hz; under grensen for hva vi mennesker kan høre.

«Det finnes ikke noe på planeten som spiller like imponerende, eller høyt, og som er i nærheten av denne størrelsen», var konklusjonen da vi testet lillebror Silver for noen år siden:

Men Phantom-høyttalerne koster også deretter. Drøye 20 000 for Silver Phantom og rundt 30 000 kroner for topputgaven, Gold.

Det er langt over de 3 500 kronene Huawei Sound X koster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer