Fremtidens trådløse nett benytter 60 GHz-båndet

Trådløst utstyr er praktisk og fleksibelt, men er ikke raskt nok til alt. Med 60 GHz teknologi brytes nye barrierer.

Publisert
Sist oppdatert

Vi bruker stadig flere apparater, noe som gjør at vi trenger tilsvarende mange flere ledninger. Selv på og under og omkring et alminnelig skrivebord finner man mange meter med ymse kabler i mer eller helst mindre orden. Hadde det vært mulig ville vi helst klart oss uten kabler i det hele tatt, men er det mulig?

Strømkablene blir det vanskelig å kvitte seg med, hvis ikke noen finner opp et elektromagnetisk skrivebord med intelligente soner som finner ut hvor det står et apparat som trenger strøm, og oppretter et tilpasset induktivt felt akkurat der. Det forutsetter en standard hvor alle apparater kan forsynes med strøm på denne måten. I dag kan de fleste elektriske tannbørster lades på denne måten, så det er ikke bare fantasier ...

Uansett strømforsyning, når det gjelder de andre kablene som fører signalene mellom apparatene skjer det en interessant utvikling rundt 60 GHz båndet. Med denne teknologien er det ingen praktiske grenser for hvilke typer signalkabler som kan erstattes, hvis vi tar utgangspunkt i kjente standarder og bruksområder.

Hva er bra med 60 GHz?

Kapasiteten er den største fordelen, siden den åpner for bruksområder som i dag er forbeholdt til dels dyre kabel-løsninger. Vi snakker om 5 Gigabit eller mer innenfor et dekningsområde på 3 til 5 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer