Jo, du vil fortsatt betale mer for å roame i Europa

Fri roaming er en løgn - du tvinges til å betale for andres roaming

KOMMENTAR: Nordmenn ble lovet fri roaming i Europa. Så skrudde operatørene opp prisen.

ROAMING I ROMA: Tanken var at du kunne bruke så mye mobildata du ville på ferie i Europa uten å betale noe mer enn i Norge. Men når alle setter opp prisene blir virkeligheten en ganske annen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ROAMING I ROMA: Tanken var at du kunne bruke så mye mobildata du ville på ferie i Europa uten å betale noe mer enn i Norge. Men når alle setter opp prisene blir virkeligheten en ganske annen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ice.net innførte nylig fri Europa-roaming i alle sine mobilabonnementer. Og sa samtidig at kunder uten slike dyrere abonnementer ikke kunne bruke mobilen i Europa i sommer.

Grunnen? De nye EU-reglene som trer i kraft 15. juni. Reglene nekter operatører å ha høyere datapriser i Europa enn i Norge, og må derfor la deg surfe i Europa med den vanlige datakvoten.

Alle operatører må dermed enten gi deg fri roaming eller ingen roaming i det hele tatt. Noen gir deg ikke engang valget, og skrur heller opp prisen for alle.

Framtida du ble lovet blir derfor ikke så fri likevel. Du blir tvunget med på et spleiselag du kanskje aldri har bedt om.

Nå skrus prisene opp

Operatørene betaler fortsatt mer for din bruk i utlandet. Det var derfor Ice.net satt opp prisene, og det er derfor andre nå følger etter.

Selv Hello, billigoperatøren som gang på gang har vunnet Dinsides pristester, har nå satt opp prisene etter å ha innført obligatorisk EU-roaming.

3 GB før: 200 kroner. 3 GB nå: 249 kroner. Et abonnement uten fri roaming: Ikke lenger tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer