Full kræsj i 60 GHz?

Når noe ligger fritt og åpent får det ikke være lenge i fred. Her er det snakk om framtidens trådløse nett.

Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden skrev vi om at det meste av dagens signalkabler mellom alle apparatene i hjemmet kan bli historie i overskuelig framtid. Med trådløst utstyr som opererer på 60 GHz har man nok båndbredde til å håndtere selv de mest krevende bruksområder med god margin.

Siden 60 GHz båndet er et internasjonalt åpent område skulle det være duket for muligheter for standarder på tvers av geografien. Standarder er vi alle glade i, det er derfor vi har så mange av dem, er en stående vits i tekniske miljøer. Og allerede nå er det flere som er på banen og vil legge beslag på dette frekvensområdet.

Mål hvor raskt nettet ditt er

VHT mot PAN

19. juni er det første møtet mellom gruppen som håndterer videreutvikling av WiFi - IEEE standardene 802.11 - VHT "Very High Throughput" og gruppen bak 802.15.3c som definerer strukturen for bruk av 60 GHz området for Personal Area Network som er ment å erstatte signalkablene.

VHT-gruppen ønsker å åpne for at bærbare, mobiler eller et annet apparat med WiFi, som normalt opererer med langre rekkevidde i 2.4 GHz og 5 GHz båndene, skal kunne henge seg på et 60 GHz nett for å utveksle data og tjenester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer