Telia utvider «Data Boost»

Full spiker i tolv timer

Og nå kan også bedriftsabonnenter booste.

UTVIDER DATA BOOST: Telia utvider «Data Boost»-tilbudet med en større pakke for 99 kroner som gir tolv timers ubegrenset bruk. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
UTVIDER DATA BOOST: Telia utvider «Data Boost»-tilbudet med en større pakke for 99 kroner som gir tolv timers ubegrenset bruk. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år lanserte Telia sin «Data Boost»-tjeneste, hvor du i stedet for å kjøpe en datapakke på en viss størrelse kjøper en «boost», som gir deg tilgang til å bruke så mye data du vil innenfor en gitt tidsperiode.

Én time fri bruk koster 19 kroner og tre timer 39 kroner; priser som fortsatt gjelder i dag. Nå har Telia imidlertid introdusert nok en boost-pakke: tolv timers ubegrenset bruk for 99 kroner.

Kan lønne seg

Som vi diskuterte da tjenesten ble lansert, kan Data Boost-konseptet være lønnsomt, men da spesielt om du har tenkt til å strømme mye video i det aktuelle tidsrommet.

Vil du kjøpe en tradisjonell tilleggspakke koster det 99 kroner for 1 GB, 199 kroner for 5 GB og 299 kroner for 10 GB hos Telia. Dermed kan det altså lønne seg med en databoost om du regner med å bruke mye data i løpet av kort tid.

Om du bruker Netflix, NRK og lignende tjenester på mobilen kan det fort gå unna over en gigabyte i timen, mens Spotify og nettradio gjerne bruker under 100 MB per time (0,1 GB). Dessuten er det mange Telia-abonnementer som inkluderer såkalt «Music Freedom», der du kan strømme fra en håndfull musikktjenester uten at det teller mot datakvota.

Generelt er det derfor først og fremst til videostrømming Telias tilbud kan være smartere enn å kjøpe ekstra data på den tradisjonelle måten.

Også for bedriftskunder

I tillegg til en ny tolvtimersvariant har Telia også åpnet for at bedriftskunder kan benytte seg av Data Boost-tilbudet, som tidligere var forbeholdt privatkunder.

De med kontantkort fra Telia får imidlertid ikke brukt ordningen. Ei heller de med mobilt bredbåndsabonnement. Der gjelder fortsatt de gamle datapakkeprisene, som ble endret i fjor, der størrelsen på den største datapakken ble redusert til en fjerdedel, men til samme pris som tidligere.

Så vidt oss bekjent er Telia den eneste aktøren som tilbyr en slik ordning. Chili mobil har imidlertid et mobilabonnement med praktisk talt fri bruk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer