Sortere Spotify-spillelister på Android

Funksjonen det tok Spotify ni år å få på plass

Elementær funksjon omsider på plass i Android-utgaven.

ENDELIG: Ikke før i sommer ble det mulig for Android-brukere å endre rekkefølgen på sanger i ei Spotify-spilleliste. Foto: Pål Joakim Pollen
ENDELIG: Ikke før i sommer ble det mulig for Android-brukere å endre rekkefølgen på sanger i ei Spotify-spilleliste. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Jeg vet ikke hva som er verst – at Spotify brukte ni år på å få på plass noe så enkelt som å endre rekkefølgen på sangene i en spilleliste på Android-utgaven, eller at vi brukte fem måneder på å oppdage det.

For i juli i år, mens vi hadde sommerferie og var på Legoland med ungene, fikk Android-brukere endelig tilgang til denne helt elementære funksjonen, som har vært savnet helt siden Android-appen ble lansert i september 2009.

På iOS har det derimot vært mulig en årrekke.

Slik gjør du det

For å tilpasse rekkefølgen på sangene i en spilleliste, er det bare å holde fingeren inne på spillelisten og velge «Edit playlist». Alternativt kan du ha spillelisten åpen og trykke på de tre prikkene oppe til høyre før du velger det samme.

Ikke før i sommer ble det mulig å endre rekkefølgen på sangene i ei Spotify-spilleliste på Android. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen
Ikke før i sommer ble det mulig å endre rekkefølgen på sangene i ei Spotify-spilleliste på Android. Skjermbilde: Pål Joakim Pollen Vis mer

Nå kan du både gi spillelisten et nytt navn, samt endre rekkefølgen på sangene ved å dra i de tre strekene på høyre side.

For noen er dette med andre ord gammelt nytt, men siden det hadde passert under vår radar, kan det jo være at det også passerte under din.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer