Gammel mobil som overvåkingskamera

Dette trenger du.

OVERVÅKNING: Har du en gammel mobil liggende i skuffen? Bruk den som overvåkningskamera! Video: Kirsti Østvang. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Har du en gammel smartmobil liggende du ikke vet hva du skal bruke til? Det er mange muligheter. For eksempel kan du sette den opp som en digital bilderamme. Et annet forslag er overvåkingskamera.

Det finnes mange apper som lar deg bruke telefonen (eller nettbrettet) som overvåkningskamera, enten du vil følge med på hunden når den er alene hjemme, på motorsykkelen som står utenfor inngangspartiet eller på fuglekassa.

Mange av dem har funksjonalitet som starter opptak når de oppdager bevegelse og laster opp opptakene på nett, starter en alarmlyd eller varsler deg på en annen telefon om det skjer noe spennende.

Disse appene kan du bruke

Blant de mange overvåkingskamera-appene du kan laste ned, anbefaler Cnet en som heter Alfred. Den er gratis og finnes til både Android og iOS.

I tillegg til at du kan se hva som skjer på overvåkingsenheten i sanntid, får du her både bevegelsessensor, gratis skylagring, toveis lydstrøm og du kan bruke kameraet både foran og bak.

Du kan oppgradere til en betalingsversjon for å få vekk annonser og få enda flere funksjoner, som høyere oppløsning, zoom og så videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer