Garmin

Går i strupen på Apple

Stor klokkelansering fra den amerikanske treningskjempen.

VENU Sq: Garmins Venu Sq kan bli en interessant utfordrer til Fitbit Sense og Apple Watch. Foto: Garmin
VENU Sq: Garmins Venu Sq kan bli en interessant utfordrer til Fitbit Sense og Apple Watch. Foto: Garmin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Garmin har i lang tid vært blant favorittene for treningsglade personer, men de seneste årene har selskapet beveget seg nærmere det smarte aspektet ved klokker med egenskaper som betaling fra håndleddet, Spotify-støtte, mobilvarsler og en dedikert appbutikk.

Fjorårets lansering av Venu var nok bare starten på Garmins økte satsing på smartklokkemarkedet. Klokka hadde blant annet en flott AMOLED-skjerm og med en utforming som plasserte den mer som en konkurrent til Apple og Samsung enn Polar og Suunto.

Nå følges denne lanseringen opp med introduksjonen av Venu SQ, med et helt nytt designspråk fra Garmin, som inntil nå har sverget til sirkelformede klokker, og prøver ikke å skjule at de går etter kundene til Fitbit og Apple.

Garmin Venu Sq

Venu Sq er, som andre Garmin-klokker, proppet med helse- og aktivitetsrelaterte funksjoner som pulsmåling, søvn-, stress- og respirasjonssporing, varsel ved unormal puls, oksygenmetning og en mengde treningsprofiler. Et større helsefokus fremfor avanserte treningsfunksjoner, som i Fenix og Forerunner, gjør klokka til en spennende konkurrent til nevnte Apple Watch og Fitbit Versa/Sense.

Klokka er vanntett ned til 5 ATM, som betyr at den gjør seg godt til en svømmetur, men du bør unngå å dykke med den.

Sammenliknet med den dyrere Venu, savner Sq-utgaven blant annet barometer og gyrosensorer, som betyr at det er GPS-en som står for høydemålingen.

Den rektangulære klokka har en skjerm på 1,3 tommer med en oppløsning på 240 x 240 piksler. Glasset er forsterket med Gorilla Glass og er omkranset av en ramme i aluminium.

Venu Sq kommer i to utgaver der hovedforskjellen er at Music Edition har støtte for lagring av musikk fra for eksempel Spotify og Deezer. Begge har for øvrig støtte for både smarte varsler fra mobilen og kontaktløs betaling gjennom Garmin Pay, samt tilgang til apper via Connect IQ-butikken.

Hva med batteritiden: opptil seks dager avhengig av bruk. Blant annet vil hyppig bruk av GPS tappe batteriet raskere.

Venu Sq koster 2399 kroner og kommer i fargene Orchid/Metallic Orchid, hvit/gull og grå/svart, mens Venu Sq Music Edition ligger på 2999 kroner og fargene fargene lys sandfarget/roségull, mørkeblå/gull, mosegrønn og svart/grå. Begge modellene lanseres i årets tredje kvartal. Til sammenligning koster rimeligste Apple Watch over 3000 kroner.

Garmin Forerunner 745

Forrige uke introduserte Garmin også et nytt tilskudd i den mer løpefokuserte Forerunner-serien med en interessant arvtaker til Forerunner 735.

FORERUNNER 745: Garmin lanserer en ny treningsklokke proppet med funksjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
FORERUNNER 745: Garmin lanserer en ny treningsklokke proppet med funksjoner. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer

Forerunner 745 er navnet på nykommeren som deler mange likheter med storebroren Forerunner 945. Innebygget kart i sistnevnte er faktisk den eneste betydelige forskjellen mellom de to modellene pluss at 945 kan lagre 1000 sanger mot 500 på nykommeren. Forerunner 745 kan derimot skilte med daglige foreslåtte treningsøkter.

«Hvis du vil ha treningsveiledning som tar høyde for formen din, kan du få daglige løpe- og turanbefalinger basert på den gjeldende treningsbelastningen og treningsstatusen», skriver Garmin om den nye funksjonen, som vi også har sett på treningsklokker fra blant annet Polar og Fitbit.

FORERUNNER 745: Løpeklokka kommer i fire farger. Foto: Garmin
FORERUNNER 745: Løpeklokka kommer i fire farger. Foto: Garmin Vis mer

Forerunner 745 kan også skilte med Garmin Pay, Spotify og Deezer (500 sanger), barometer, Pulse Ox som måler oksygenmetning, menstruasjonsregistrering, VO2 maks og Strava Live Segments, samt Garmins egne:

  • ClimbPro
  • PacePro
  • Body Battery, stressmåling og søvnsporing
  • Restitusjonsrådgiver
  • Løpsberegner
  • Training Load
  • Varme- og høydeakklimatisering
  • Ultratrack

Garmin Forerunner 745 er tilgjengelig i fargene svart, hvit, neotropisk og magmarød og har en veiledende pris på 5999 kroner.

Vi har både Garmin Venu Sq og Forerunner 745 inne på testbenken og kommer tilbake med dom og terningkast i løpet av høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer