Quiver lager AR-effekter på tegninger

Gir barnetegningene en ekstra dimensjon

Morsomt tidsfordriv både for store og små.

SKRIV UT, FARGELEGG OG SKANN: Appen Quiver gjør tegninger litt ekstra morsomme. Foto: Pål Joakim Pollen
SKRIV UT, FARGELEGG OG SKANN: Appen Quiver gjør tegninger litt ekstra morsomme. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du barn som liker å tegne og fargelegge?

I så fall må vi tipse deg om appen Quiver. Den lar deg nemlig fargelegge tegninger på ark, og etterpå kan du peke mobiltelefonen eller nettbrettet mot arket slik at tegningen kommer til live på skjermen – med de samme fargene som ble brukt på arket.

Utvidet virkelighet

Dette gjøres ved hjelp av såkalt augmented reality (AR), eller utvidet virkelighet på norsk.

Mange har sett samme teknikk når man fanger Pokémon-figurer og de er satt på bildet som leveres fra kameraet. Muligens husker du Tines AR-app der man kunne skanne en melkekartong og se kuene tusle rundt på frokostbordet, eller kanskje har du brukt apper fra Ikea eller andre møbelkjeder som lar deg plassere virtuelle møbler hjemme for å se hvordan de passer inn.

GODT UTVALG: Quiver byr på noen titalls tegninger som kan fargelegges og skannes med appen, men ikke alle er gratis å skanne. Foto: Pål Joakim Pollen
GODT UTVALG: Quiver byr på noen titalls tegninger som kan fargelegges og skannes med appen, men ikke alle er gratis å skanne. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Skriv ut og fargelegg

Tjenesten har en god håndfull illustrasjoner å by på, som man enten kan skrive ut fra en PC eller direkte fra mobil-appen om du har en trådløs skriver hjemme.

Selve tegningene er gratis å laste ned alle som én, men ikke alle er gratis å skanne med mobil-appen for å få den til å leve.

De som koster penger er gjerne gruppert innenfor et tema og koster typ 3-5 kroner per ark.

Enkelte av AR-effektene kommer også med egne knapper du kan trykke på; for eksempel for å justere vindstyrken mot et flagg eller få en hest til å steile.

INTERAKTIVT: Noen av tegningene som skannes kan manipuleres med fingeren, for eksempel ved å justere vindstyrken til et flagg. Foto: Pål Joakim Pollen
INTERAKTIVT: Noen av tegningene som skannes kan manipuleres med fingeren, for eksempel ved å justere vindstyrken til et flagg. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Appen har også mulighet for å lagre bilder og video av kreasjonene.

iOS: Quiver (App Store, gratis)
Android: Quiver (Play butikk, gratis)
Nettsted: Quivervision.com

LES OGSÅ:
Med denne boksen kan de voksne pause internett
Slik angrer du på et app-kjøp
Slik fungerer Apples familiedeling

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer