DPTH-app for iOS og Android:

Gir de gamle bildene nytt liv

Snedig app bruker kunstig intelligens for å beregne 3D-modeller av bilder.

HELT AUTOMATISK: Appen DPTH bruker kunstig intelligens til å kalkulere dybden i bildene dine. Dermed kan du velge fokuspunkt og endre uskarphet på det som ikke er i fokus. Foto: Pål Joakim Pollen
HELT AUTOMATISK: Appen DPTH bruker kunstig intelligens til å kalkulere dybden i bildene dine. Dermed kan du velge fokuspunkt og endre uskarphet på det som ikke er i fokus. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Noe som er litt stilig med å ha to kameraer på baksiden av telefonen, er at de fleste slike telefoner da har en «portrettmodus», der de to kameraene beregner en dybdemodell av det du tar bilde av.

Dermed kan bakgrunnen gjøres kunstig uskarp – omtrent slik den ville ha sett ut om du tok det samme bildet med et systemkamera med større fysiske brennvidder og blenderåpninger.

Noen telefoner gir deg dessuten mulighet til å endre fokuspunktet i etterkant, slik at du velge hvilket element i bildet som skal være i fokus, samt hvor uskarpt det som ikke er i fokus skal være.

Men Google har vist at man ikke ha flere kameraer for å få til slike fiksfakserier. Ved hjelp av kunstig intelligens klarer også deres Pixel-telefoner å få til den samme effekten – ikke bare med mennesker i fokus, men også andre ting.

Også iPhone Xr klarer å lage en slik dybdeeffekt (med ansikter) selv om den bare har ett kamera, og du finner tilsvarende funksjoner på mange eldre telefoner også, selv om det ofte innebærer at du må bevege kameraet på en spesiell måte i det du tar bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer