BeReal

Gir deg to minutter

Fyker til topps på listene.

PÅ TOPP: I Norge er appen BeReal den nest mest nedlastede i App store etter BankID den siste uka. I sosiale nettverk-kategorien topper den lista. Foto: Pål Joakim Pollen
PÅ TOPP: I Norge er appen BeReal den nest mest nedlastede i App store etter BankID den siste uka. I sosiale nettverk-kategorien topper den lista. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gang i døgnet, på et tilfeldig tidspunkt, tikker det inn et varsel fra appen BeReal.

På tide å BeReal - 2 minutter igjen for å fange en BeReal og se hva vennene dine driver med, heter det seg i varselet. På engelsk, riktignok.

Da er meningen at du kjapt skal fiske frem mobilkameraet og ta et dobbeltbilde av det du driver med – appen knipser først med kameraet på baksiden og deretter med frontkameraet. Så kan du eventuelt legge på en kommentar for å forklare konteksten og poste til det sosiale mediet.

Vennene dine på appen får varsel til samme tid, og for å se deres poster er man nødt til å poste selv. Du kan selv velge om det du poster skal være synlig for offentligheten, eller kun for dem du har lagt til som venner.

Og det er ingen krise om du ikke rekker de to minuttene, men da merkes bildet med at du postet seint. Til spott og spe.

Null filter

Borte er alt man er vant med fra Instagram og lignende tjenester med tanke på filtre og andre fiksfakserier. Det ligger nettopp i navnet BeReal - vær ekte.

Tanken er altså at man ved å få en kort tidsfrist på et tilfeldig tidspunkt vil poste mer autentiske bilder enn man gjør i andre sosiale medier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer