YouTube kids lansert i Norge

Gir foreldre bedre kontroll over barnas YouTube-bruk

Fire år siden den amerikanske lanseringen får også norske barn tilgang til YouTube Kids.

EGEN UTGAVE FOR BARN: YouTube Kids er lansert i Norge, der barna får tilgang på barnevennlig innhold på YouTube. Foto: Kirsti Østvang
EGEN UTGAVE FOR BARN: YouTube Kids er lansert i Norge, der barna får tilgang på barnevennlig innhold på YouTube. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag har Google lansert YouTube Kids i Norge. Tjenesten, som ble lansert for ganske nøyaktig fire år siden i USA og er laget for barn fra 3-12 år.

Dette er en variant av YouTube der innholdet er håndplukket, slik at de minste får en begrenset og tryggere tilgang til YouTube.

Foreldre har kontrollen

Som forelder har du mulighet til å administrere bruken av appen. Du kan godkjenne eller avvise videoer og kanaler, velge om søk skal være aktivert eller ikke, se en oversikt over hva barna har sett på og angi tidsbegrensninger.

Appen har støtte for inntil åtte barneprofiler, som med andre ord bør dekke de fleste husstander med god margin.

Som modertjenesten er også YouTube Kids reklamefinansiert, men inneholder ikke ting som spill- og filmtrailere med aldersgrense over 13 år eller klikkbare annonser, for eksempel. Alternativt kan man betale for YouTube Premium for å unngå reklame mellom videoene.

Appen gir ingen mulighet til å laste opp videoer til YouTube – ei heller kommentere dem.

– Ingen systemer er perfekte

I pressemeldingen poengterer Google at de jobber knallhardt med å luke bort innhold som er upassende for barn, men at ingen systemer er perfekte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer