Bedre Shazam på iPhone

Gjenkjenner sanger i apper

Ny funksjon dukker opp i iOS 14.2.

INTEGRERES I IOS: Snart blir Shazam en integrert del av operativsystemet til iPhone. Men du vil kunne bruke det til mer enn bare gjenkjenne sanger rundt deg. Foto: Apple
INTEGRERES I IOS: Snart blir Shazam en integrert del av operativsystemet til iPhone. Men du vil kunne bruke det til mer enn bare gjenkjenne sanger rundt deg. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I 2018 kjøpte Apple opp musikkgjenkjenningsappen Shazam. Mange har lurt på hvilke planer selskapet hadde for tjenesten utover litt bedre Siri-integrasjon. Nå har vi fått svaret.

Gjenkjenner musikk i apper

I den nyeste betaversjonen av iOS 14.2 sluppet for utviklere er Shazam nemlig integrert rett i operativsystemet fra kontrollsenteret, som du kommer til ved å sveipe ned fra toppen av iPhone-skjermen (eller opp på noen modeller).

Med denne nye funksjonen, kalt «Music Recognition», kan du ikke bare gjenkjenne sanger som spilles rundt deg, men også på selve telefonen, for eksempel når du ser på en film.

Når du får opp resultatet, vil du få muligheten til å høre på den i Apple Music, men ikke for eksempel i Spotify, ifølge Mashable. Det vil muligens ikke bli så godt mottatt av den svenske musikktjenesten som er alt annet enn fornøyde med Apple om dagen.

Ifølge The Verge har Android-brukere hatt muligheten til å gjenkjenne musikk spilt fra hodetelefoner siden juni 2019.

Kommer senere i høst

Når den ferdige versjonen av iOS 14.2 blir tilgjengelig for nedlasting, er uvisst. iOS 14 ble sluppet i midten av september. Nye iPhone-modeller er ventet i oktober, men det antas at disse vil komme med iOS 14.1.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer