Ikea Sjömärke

Gjør «alle» bord om til en trådløs mobillader

Ikeas kommende produkt kan lade gjennom bordflater.

IKEA SJÖMÄRKE: Ikea lanserer en ny trådløs lader som kan lade mobilen din gjennom bord. Foto: Ikea
IKEA SJÖMÄRKE: Ikea lanserer en ny trådløs lader som kan lade mobilen din gjennom bord. Foto: Ikea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikea var forholdsvis tidlig ute med å tilby trådløse mobilladere i sitt sortiment, og selger blant annet bordlamper med integrert lader i foten.

I høst slipper den svenske møbelkjeden en ny trådløs lader som kan gjøre nesten ethvert bord om til en trådløs lader. I hvert fall en liten del av bordet. Og det uten at du trenger å lage hull i det, slik som Ikea Jyssen.

Kommer til Norge

Nettstedet The Verge skrev i helgen om Ikea Sjömärke, en trådløs Qi-lader som kan integreres for eksempel i skrivebordet ditt eller kanskje skjenken i entreen.

Sjömärke fungerer gjennom bord og installeres på undersiden av bordplaten du ønsker å bruke som trådløs lader, og i esken medfølger dobbeltsidig teip for å feste den, men du kan også bruke skruer.

Overfor Dinside bekrefter Ikea at Norge er et av landene laderen blir tilgjengelig i. Dette er en av Ikeas høstnyheter, og ventes til Norge i oktober til 349 kroner, avslører selskapet til Dinside.

Ikea Sjömärke er rundt 18 cm lang, 7,60 cm bred og 2,5 cm høy. Foto: Ikea
Ikea Sjömärke er rundt 18 cm lang, 7,60 cm bred og 2,5 cm høy. Foto: Ikea Vis mer

Lader gjennom bordplaten

Ikea skriver i produktbeskrivelsen at Sjömärke fungerer optimalt gjennom både tre- og plastbord – ikke metall – som er 8–22 millimeter tykke.

Av tekniske detaljer, ser vi at Sjömärke er på 5 watt – som ikke er spesielt kraftig – og har fysiske mål på rundt 18 centimeter lang, 7,62 cm bred og 2,5 cm høy. Kabelen som medfølger, er 180 cm lang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer