Hvordan bruke Safari-tillegg:

Gjør alle nettsider mørke

I iOS 15 har Safari fått støtte for tillegg. Slik bruker du dem!

MØRKT: Er du glad i mørke nettsider, er Safari-tillegget Noir smart. Les om dette og flere til under. Foto: Pål Joakim Pollen
MØRKT: Er du glad i mørke nettsider, er Safari-tillegget Noir smart. Les om dette og flere til under. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Det er ikke mange ukene siden iOS 15 ble sluppet, og nylig kom også Apple med den første store oppdateringen, 15.1, som blant annet sørger for at den lovede SharePlay-funksjonen endelig er på plass.

Nyhetene er som vanlig mange når Apple oppdaterer sitt mobile operativsystem, og ofte går mange av nyhetene litt under radaren.

Det tok sikkert ikke lang tid å legge merke til at adressefeltet nå er plassert nederst i nettleseren Safari, en ting du for øvrig kan endre tilbake om du ikke er fornøyd.

Men Safari har også fått støtte for tillegg denne gangen, og der finnes et mang en tjeneste som kan piffe opp surfeopplevelsen et hakk eller to.

Hvordan bruke Safari-tillegg?

Bruker du utvidelser til nettleseren på PC-en din, er du sikkert vant med at du laster dem med som programtillegg til selve nettleseren.

Slik fungerer det ikke helt på iOS – her er det slik at noen apper også kommer med en tilhørende Safari-utvidelse, så du må laste ned appen fra App Store for å bruke utvidelsen.

Om du har lastet ned en app med en tilhørende Safari-utvidelse kan du aktivere den på én av to måter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer