Hvordan barnesikre iPhone og iPad:

Gjør Apple-dingsen tryggere å bruke for barna

Innstillinger og funksjoner du bør sjekke ut.

VANLIG SYN: Mange barn i dag er å finne sånn rundt omkring i hjemmet. Men har du sørget for å barnesikre nettbrettet eller mobilen før de har begynt å bruke den? Foto: Shutterstock
VANLIG SYN: Mange barn i dag er å finne sånn rundt omkring i hjemmet. Men har du sørget for å barnesikre nettbrettet eller mobilen før de har begynt å bruke den? Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Dagens barn lærer seg å sveipe lenge før de kan skrive. Mamma og pappas mobil eller nettbrett er et populært leketøy, tidsfordriv eller læremiddel, alt ettersom.

Men det gjelder å barnesikre dingsene før man slipper ungene løs. Både for å forhindre tilgang til apper og innhold samt for å unngå de dyre smurfebær-regningene.

Har du en mobil eller et nettbrett fra Apple, finnes det en rekke muligheter hva gjelder barnesikring.

Foreldrekontroll

Apple har egne innstillinger for å begrense eller sperre tilgang til bestemte apper og funksjoner på iPad eller iPhone under noe som kalles for «Restriksjoner» - også kjent som foreldrekontroll.

Gå til Innstillinger > Generelt > Restriksjoner. Trykk på Aktiver restriksjoner for å skru på funksjonen. Du blir bedt om å opprette en sikkerhetskode for å gjøre endringer eller skru funksjonen av.

Så kan du blant annet velge om du vil deaktivere apper og funksjoner som Safari, kameraet, Siri og FaceTime. Du kan også nekte tilgang til iTunes Store, fjerne muligheten til å installere og slette apper samt gjøre kjøp i apper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer