Cardhop

Gjør det enklere å redigere kontakter på iPhone

En kontakt-app du faktisk har lyst til å bruke.

CARDHOP: Mens det virker som Apple har glemt kontakt-appen sin litt, har Flexibits laget et supert alternativ i Cardhop. Foto: Kirsti Østvang
CARDHOP: Mens det virker som Apple har glemt kontakt-appen sin litt, har Flexibits laget et supert alternativ i Cardhop. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Å redigere kontakter på iPhone er ikke det morsomste som finnes.

Apple har en egen app kalt Kontakter - som også er innbakt i Telefon-appen - men den er rimelig trauste greier. Ikke har den forandret seg så mye over årene heller.

Nå er det kanskje begrenset hvor spennende en kontakt-app kan lages, men det kunne med fordel vært litt enklere å legge til og redigere kontakter, for man samler jo opp en del kontaktinfo opp gjennom årene.

Utvikleren Flexibits er mest kjent for sin glitrende kalender-app Fantastical. Nå har de lansert en ny kontakt-app for iPhone og iPad kalt Cardhop. Appen har riktignok eksistert på Mac siden 2017, men det er først nå en iOS-versjon er klar.

Lett å finne kontakter

PROFILBILDER: I motsetning til Apples kontakt-app, viser Cardhop profilbilder på alle kontaktene dine. Apple viser de bare i favoritter-seksjonen.
PROFILBILDER: I motsetning til Apples kontakt-app, viser Cardhop profilbilder på alle kontaktene dine. Apple viser de bare i favoritter-seksjonen. Vis mer

Det vi liker med Cardhop er at den har et rent og pent brukergrensesnitt, du kan velge om det skal være mørkt eller lyst, og det er lett å finne kontaktene du har lagret.

Nederst er det et søkefelt du kan bruke for å ikke bare lete opp kontakter, men også utføre oppgaver direkte.

Trykker du på søkefeltet, får du opp en rad med ikoner over tastaturet for å sende melding, sende e-post, ringe, ta en FaceTime-samtale eller andre oppgaver du måtte ønske.

Noe annet veldig kjekt er at du selv kan velge hvilke apper som skal brukes til disse formålene; du kan faktisk velge Gmail som standard-e-post-app, noe Apple ikke selv tillater i iOS.

Fra søkefeltet kan du selvfølgelig legge til nye kontakter. Du bare begynner å skrive inn navnet på personen, og så trykker du på «New contact» for å lage oppføringen.

Flere kjekke funksjoner

Grensesnittet for kontakter er ikke så veldig annerledes fra Apples eget, men de grafiske elementene er større, så vi synes det er litt lettere og bedre å bruke. Vi liker også at vi kan velge favoritt-kontakter i en egen fane, og at det er en annen fane for bare bursdager.

Cardhop har også en annen snedig funksjon hvis du vrir mobilen i landskapsmodus, så vil du få opp et businesskort for deg selv med en QR-kode som andre kan skanne for å legge til din info på sin telefon.

BUSINESSKORT: Vri mobilen på siden, og du får opp din egen kontaktinfo som et businesskort.
BUSINESSKORT: Vri mobilen på siden, og du får opp din egen kontaktinfo som et businesskort. Vis mer

Appen synkroniserer for øvrig kontaktinformasjon med iCloud, Google og Microsoft.

Cardhop koster for øyeblikket 44 kroner som et introduksjonstilbud, men prisen vil gå opp til 55 kroner. Den tilsvarende Mac-appen koster 219 kroner.

Last ned:
Cardhop for iOS (App Store, 44/55 kroner)
Cardhop for Mac (Mac App Store, 219 kroner)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer