Minitest: Fairphone 3

Gjør det Google ikke fikk til

Dette er mobilen for deg som ønsker noe helt annerledes.

FAIRPHONE: Ønsker du å oppgradere eller skifte ut en komponent, som for eksempel er blitt ødelagt, kan du enkelt gjøre det ved å fjerne bakdekselet på denne telefonen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Mens de fleste telefonprodusenter årlig slipper toppspekkede smarttelefoner, forsøker Fairphone å få til det Google ikke klarte: selge en modulær mobil med utskiftbare komponenter.

Eller, der Google aldri lyktes med Project Ara, er Fairphone faktisk på generasjon tre med sine modulære smarttelefoner.

Fairphone 3

Tanken bak Fairphone er egentlig veldig god. Du kan enkelt skifte ut komponenter selv og dermed ikke være avhengig av å kjøpe ny mobiltelefon når du føler det er på tide med en oppdragering.

I esken medfølger det en liten skrutrekker som du kan bruke til å skru opp telefonen for å gå tilgang til innmaten. Her kan du bytte ut deler som kameramodulene, både front- og hovedkameraet, høyttaleren, skjermen og kameraet.

Du også skifte ut bunnmodulen, som består av vibrasjonsmotoren, USB-C-kontakten og mikrofonen.

Det du ikke finner i esken, er faktisk lader, ladekabel og øretelefoner. En «trend» også Apple har kastet seg på med de nyeste iPhonene – noe de både har fått tyn og skryt for.

Dette henger selvsagt sammen med Fairphones fokus på bærekraft, og mitt syn er at dette er en god idé. For opp gjennom årene er det ikke akkurat blitt manko på lader, kabel og ørepropper i hjemmet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer