Gjør Gmail sikrere

To-stegs-autentisering kan være en reddende engel.

Wired-journalist Mathew Honan ble hacket voldsomt denne uken og mistet tilgangen til flere nettkonti, i tillegg til at både mobiltelefon, nettbrett og PC ble slettet. Foto: Honans Google+-profil
Wired-journalist Mathew Honan ble hacket voldsomt denne uken og mistet tilgangen til flere nettkonti, i tillegg til at både mobiltelefon, nettbrett og PC ble slettet. Foto: Honans Google+-profil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du godt over middels interessert i teknologi, har du muligens fått med deg ukens snakkis; Wired-journalisten Mathew Honan som ble hacket noe så inn i granskauen, for å bruke et litt folkelig uttrykk.

I kjølvannet av hendelsen har det kommet frem at hackerens motiv i utgangspunktet var å kapre Honans Twitter-konto, @mat. Tre bokstaver er tydeligvis gjevt.

Du kan lese alt om det i Mats blogginnlegg, men for å ta det i korte trekk skjedde dette:Mat oppdager at iPhonen hans plutselig blir restartet og fremstår som en "blank" telefon.Minuttet etter slettes iPaden hans (noe han oppdager litt senere).Når han så går for å koble telefonen til Macbook Airen sin for å gjenopprette siste backup, blir han bedt om en PIN-kode for å låse den opp. Mat har ingen PIN-kode. Rett etterpå er hele Macbook Airen slettet, inkludert et år med bilder av datteren som han ikke har backup av. Enhetene ble slettet via Apples iCloud-tjeneste.Minutter etterpå er Twitter-kontoen kapret. Gizmodo sin konto også, siden Mat jobbet der tidligere og fortsatt hadde tilgang.Mat tar frem konas laptop og prøver å logge på Gmail-kontoen sin. Men nei. Passordet er feil. Senere er Google-kontoen slettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer