Gjør Gmail sikrere

To-stegs-autentisering kan være en reddende engel.

Wired-journalist Mathew Honan ble hacket voldsomt denne uken og mistet tilgangen til flere nettkonti, i tillegg til at både mobiltelefon, nettbrett og PC ble slettet. Foto: Honans Google+-profil
Wired-journalist Mathew Honan ble hacket voldsomt denne uken og mistet tilgangen til flere nettkonti, i tillegg til at både mobiltelefon, nettbrett og PC ble slettet. Foto: Honans Google+-profil Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du godt over middels interessert i teknologi, har du muligens fått med deg ukens snakkis; Wired-journalisten Mathew Honan som ble hacket noe så inn i granskauen, for å bruke et litt folkelig uttrykk.

I kjølvannet av hendelsen har det kommet frem at hackerens motiv i utgangspunktet var å kapre Honans Twitter-konto, @mat. Tre bokstaver er tydeligvis gjevt.

Du kan lese alt om det i Mats blogginnlegg, men for å ta det i korte trekk skjedde dette:

  • Mat oppdager at iPhonen hans plutselig blir restartet og fremstår som en "blank" telefon.
  • Minuttet etter slettes iPaden hans (noe han oppdager litt senere).
  • Når han så går for å koble telefonen til Macbook Airen sin for å gjenopprette siste backup, blir han bedt om en PIN-kode for å låse den opp. Mat har ingen PIN-kode. Rett etterpå er hele Macbook Airen slettet, inkludert et år med bilder av datteren som han ikke har backup av. Enhetene ble slettet via Apples iCloud-tjeneste.
  • Minutter etterpå er Twitter-kontoen kapret. Gizmodo sin konto også, siden Mat jobbet der tidligere og fortsatt hadde tilgang.
  • Mat tar frem konas laptop og prøver å logge på Gmail-kontoen sin. Men nei. Passordet er feil. Senere er Google-kontoen slettet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.