10 anbefalte mobilspill, mars 2020

Gjør karantenen mindre kjedelig

Her er noen godbiter å kose seg med på mobilen.

MANGE GODBITER: Lichtspeer er ett av mobilspillene vi anbefaler i denne runden. Foto: Pål Joakim Pollen
MANGE GODBITER: Lichtspeer er ett av mobilspillene vi anbefaler i denne runden. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Lite er så kjedelig som å sitte i karantene, som stadig flere blir nødt til – enten de har vært i utlandet eller har vært i kontakt med andre som har testet positivt for covid-19.

Heldigvis er ikke underholdningen langt unna. I dag skal vi se på gode mobilspill du kan drepe kjedsomheten med, og under dem finner du lenker til lignende lister på Dinside, om det mot formodning ikke skulle være noe som fenget i dagens liste.

Husk for øvrig at du i tillegg til å ha god håndhygiene også bør rengjøre mobiltelefonen innimellom – den kan være en bakteriebombe, og viruset kan leve lenge på overflaten.

Så til spillene!

Stardew valley

iOS (App store, kr 85), Android (Play butikk, kr 85)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Dette spillet er en svært sjarmerende gårdssimulator, der historien starter med at du har arvet en gård av farfar, som ser nokså falleferdig ut. Den må selvsagt ryddes og utvikles videre ved å gro frukt og grønnsaker, passe gårdsdyr, fiske, slåss mot udyr, lage mat og så videre.

Du kan også bli kjent med andre folk i landsbyen og gjøre oppdrag for dem, eller gifte deg med én av dem. Spillet har også støtte for at man kan spille med inntil tre andre over nett, altså fire spillere totalt.

85 kroner er selvsagt ikke billig til mobilspill å være, men da er det det eneste kjøpet du gjør, fremfor slik det er i mange lignende spill, der du enten må vente i timesvis eller gjøre småkjøp for å korte ned ventetiden.

Stardew valley er tilgjengelig på de fleste plattformer og har solgt over 3,5 millioner eksemplarer på verdensbasis.

Lichtspeer

iOS (App store, kr 44), Android (Play butikk, kr 44)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Lichtspeer har jeg moret meg mye med den siste tiden, der jeg har spilt igjennom hele spillet og er godt i gang på en ny runde med høyere vanskelighetsgrad.

Her skal du gjøre én ting: kaste spyd. På alt som rører seg, det være seg store kjemper, flaksende fugler, akende pingviner, haltende zombier, sprettende kampfisker og så videre. Målet er å hindre dem alle i å komme helt frem til deg, for da er du død og må starte brettet på nytt. I alt er det snakk om over 60 brett, inkludert seks «boss»-brett der du også må tenke litt smart.

Underveis tjener du penger som kan brukes for å kjøpe og oppgradere spesialvåpen, som eksploderende spyd, dødsregn, skjold og den slags. Spillet har en artig 80-tallsaktig stil og leverer godt både på grafikk og lyd.

The Room: Old Sins

iOS (App store, kr 55), Android (Play butikk, kr 55)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Er du mer i markedet for et tenkespill, er The Room-serien blant de aller beste. Old Sins er det fjerde og foreløpig nyeste i rekken, og som forgjengerne tilbyr spillet svært mye hjernetrim i et visuelt svært delikat spill.

Her må du utforske alle rommene i et dukkehus, manipulere ulike objekter og løse gåter som også kan foregå på tvers av rommene. Om du sitter bom fast finnes det heldigvis også et innebygd hint-system som lar deg få tips til videre fremgang – riktignok ikke før du har prøvd litt.

Som nevnt er dette en serie med spill, så om du ikke har prøvd noen av dem, kan du jo starte på det første. De eldre spillene er noe billigere enn de nyeste.

Call of duty mobile

iOS (App store, gratis), Android (Play butikk, gratis)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Call of Duty-serien har fått en ekstra oppsving denne våren etter at skaperne lanserte battle royale-varianten Warzone, som er gratis å spille og sørget for at Activision hanket inn over 15 millioner spillere bare på fire dager.

Men også mobilutgaven har mye å by på, enten du vil spille battle royale med 100 personer, fem mot fem eller ha en egen snikskytter-kamp. Spillet har mye til felles med PUBG (Playerunknown battlegrounds) og går da ut på å finne våpen og utrustning og krige mot andre spillere.

Dette er et såkalt free-to-play-spill, altså der spillet er gratis å laste ned og spille. For ekte penger kan du dog kjøpe kosmetiske oppgraderinger, men det går fint an å more seg uten å bruke penger også.

Oddmar

iOS (App store, kr 55), Android (Play butikk, gratis/kr 40)

Vis mer Vis mer

I dette spillet møter vi vikingen Oddmar, som har blitt veiet og funnet for lett for å komme inn i Valhall, og som derfor må bevise at han er kar nok til å få innpass.

Her får vi servert et plattformspill av høy kvalitet, som i stor grad kan minne om Rayman-spillene, med håndtegnet grafikk, løping, hopping og slossing.

Android-utgaven av dette spillet kan lastes ned gratis som en demo der man får spille begynnelsen før man eventuelt må betale for å låse opp resten.

Golf Blitz

iOS (App store, gratis), Android (Play butikk, gratis)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Dette var mobilspillet undertegnede brukte desidert mest tid (og *kremt* penger) på i 2019, for dette golfspillet er rett og slett fryktelig artig. Og om du synes det ser kjent ut, er det fra de samme som har laget Super Stickman Golf-spillene.

Her møter du tre andre spillere til dyst, der det er om å gjøre å få ballen i hullet raskest mulig. Ved siden av vanlige golfslag finnes det også hjelpemidler, for eksempel baller som går mye raskere, klistrer seg til vegger, fungerer som håndgranater og så videre, slik at man også kan gjøre det surt for motstanderne. Det er en helt drøss av hull å spille på, og etter hvert som du spiller låser du opp flere, og du kan oppgradere både baller og golferens egenskaper både hva angår kraft, fart, presisjon og ventetid før neste slag. Protip: Fokusér på sistnevnte til å begynne med.

Spillet er gratis, men bruker du mye tid på det, vil du oppdage at du raskere kan gå opp i nivåer om du legger ekte penger på bordet, så en viss pay-to-win-faktor er det dessverre her, men direkte påkrevd er det ikke, siden du uansett blir matchet mot jevngode golfere.

The Witness

iOS (App store, kr 109)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Jonathan Blow, som også stod bak det fantastiske spillet Braid, lanserte The Witness for fire år siden, og senere har det også funnet veien til en drøss av plattformer, iOS inkludert, men fortsatt er det mangelvare på Android.

Her våkner du opp på en øde øy, og så må du selv utforske øyas historie, og det gjør du ved å løse labyrinter. Et hav av labyrinter. Det begynner så enkelt, men blir etter hvert svært så intrikat, og det er nesten ikke grenser for hvor hjernevrengende noen av dem blir etter hvert.

Et rolig og behagelig spill med tegnefilmaktig grafikk som byr på svært mange timer med hjernetrim, og der enkelte oppgaver gir en svært høy mestringsfølelse når du skjønner tegninga.

Johnny Trigger

iOS (App store, gratis), Android (Play butikk, gratis)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Tilbake til litt enklere saker - i Johnny Trigger skal du enkelt og greit skyte akkurat på riktig tidspunkt. Johnny løper rundt, tar saltoer, sklir og holder på, og du må trykke akkurat når siktelinja hans streifer over en av skurkene. Hvis du bommer, skyter de deg.

Enkel spillmekanikk og enkel underholdning, men ganske så moro allikevel.

Who is awesome

Android (Play butikk, kr 11)

Gjør karantenen mindre kjedelig

Her får du testet hukommelsen. Var det tirsdag i går? Hvilket kort var ikke blant kortene du nettopp så? Hvilken av lampene har ikke skiftet farge? Og så videre.

Du får ikke mange sekundene på å tenke deg om, og svarer du riktig får du poeng. Svarer du feil får de andre poeng.

Etter hvert som du hanker inn pokaler, kan du låse opp nye rom med nye oppgaver – og regler. Faktisk ganske artig!

Flere lister

Det var dagens runde med spill, men som lovet – her er lenker til flere:

9 mobilspill (sommeren 2018)
10 mobilspill (julen 2017)
10 mobilspill (påsken 2017)
Mobilspill til lange flyturer (2016)
5 brettspill for iPad/nettbrett (2016)
5 mattespill (2015)
10 mobilspill (julen 2014)
10 iPad-spill for barn (julen 2012)
10 iPad-spill flere kan spille samtidig (2011)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer