Gjør mobilen til en dokumentskanner

Appene du trenger, og forslag til hva du kan skanne inn.

SMART BRUK AV MOBILEN: Bruk kameraet som skanner, så har du tilgang på kvitteringer og andre viktige dokumenter uansett hvor du befinner deg. Foto: KIRSTI ØSTVANG
SMART BRUK AV MOBILEN: Bruk kameraet som skanner, så har du tilgang på kvitteringer og andre viktige dokumenter uansett hvor du befinner deg. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kameraet på mobilen kan brukes til mer enn å bare ta bilder på vanlig vis.

Ved hjelp av de rette appene, kan du forvandle kameraet til en skanner som lar deg skanne alskens dokumenter slik at du har de tilgjengelig digitalt til enhver tid. Mye mer praktisk enn å måtte bære rundt på de papirbaserte utgavene.

Hvordan kommer du imidlertid i gang, og hva kan du egentlig bruke det til? Her er en liten guide.

LES OGSÅ: Google-appen som lar deg dele huskelistene dine

Hva kan du skanne inn?

Det åpenbare svaret er dokumenter. For eksempel et vitnemål fra skolen, en CV eller en arbeidskontrakt. Kanskje er det noe du må signere og sende avgårde kjapt? Noen av skannerappene lar deg gjøre det fra selve appen.

Eller kanskje du liker eller trenger å ta vare på kvitteringer, men orker ikke gå rundt med selve papirlappen i lommeboken? Om du er på restaurant med vennegjengen, og du betaler regningen, men skal ha tilbake penger fra alle senere? Da er en innskannet kopi kjekk å ha.

LES OGSÅ: Kontoutskrift fungerer som kvittering

Er du blant dem som liker å ta vare på oppskriftene du kommer over i aviser, ukeblader og annet? I stedet for å rive de ut av tidsskriftet de hørte til, skann de inn i stedet. Flere skannerapper har også gode organiseringsmuligheter, så du kan lage din egen oppskriftsamling eller arkiv med ulike type dokumenter. Reisetips, andre typer brukertips, interiørinspirasjon og så videre. Mulighetene er mange.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer