Fine fotokollasjer med Pic Collage

Gjør noe mer ut av mobilbildene dine med Pic Collage

Vår nye favoritt-fotoapp.

SETT SAMMEN BILDER: Med Pic Collage er det enkelt å lage fine fotokollasjer med mobilbildene dine. Foto: Kirsti Østvang
SETT SAMMEN BILDER: Med Pic Collage er det enkelt å lage fine fotokollasjer med mobilbildene dine. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Skal du lage en fotokollasje på mobilen, finnes det mange apper som kan hjelpe deg. Det begynner å bli noen år siden vi listet opp de beste fotokollasje-appene. Siden den gang det kommet mange nye alternativer. Blant annet har Instagram en veldig enkel fotokollasje-app kalt Layout.

En app som ikke er helt ny, men som er veldig bra - pen, brukervennlig og med masse muligheter - er Pic Collage.

Pic Collage er i utgangspunktet gratis å laste ned, men for 16 (Android) eller 22 (iOS) kroner kan du låse den opp slik at du kan bli kvitt annonser og vannmerke på kollasjene du lager. Det synes i hvert fall vi det er verdt!

Slik kommer du i gang

Pic Collage er blant de enklere fotokollasje-appene vi har prøvd.

Når du åpner appen, er det flere måter å begynne å lage en kollasje på. Det letteste er å trykke på Get Started (du kan også velge f.eks. Grids eller Freestyle, eller bare trykke på pluss-tegnet nederst), og så velge bildene du ønsker å bruke fra kamerarullen på mobilen. I tillegg kan du koble opp Facebook- og Instagram-kontoen din for å hente bilder derfra.

KOM I GANG: For å lage en fotokollasje, trykk på "Get Started"-knappen. Velg deretter hvilke bilder som skal være med. Skjermbilde: Kirsti Østvang
KOM I GANG: For å lage en fotokollasje, trykk på "Get Started"-knappen. Velg deretter hvilke bilder som skal være med. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Når du har valgt et antall bilder, trykker du deg videre for å velge hva slags type kollasje du vil ha; om bildene skal være tilfeldig plassert utover, i rutenett, med og uten ramme, med bakgrunner og tekstbokser og så videre.

Du kan alltids endre på disse tingene i ettertid, så velger du ikke feil, må du ikke starte helt på nytt igjen.

VELG LAYOUT: Du ha flere valgmuligheter hva gjelder layouten på fotokollasjen. Enten et fast oppsett med rutenett, eller så kan du plassere de utover "tilfeldig". Skjermbilde: Kirsti Østvang
VELG LAYOUT: Du ha flere valgmuligheter hva gjelder layouten på fotokollasjen. Enten et fast oppsett med rutenett, eller så kan du plassere de utover "tilfeldig". Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Når du har valgt mal; og vi velger en klassisk kollasje med rutenett; kommer du så videre til redigeringsverktøyene.

Herfra kan du redigere layouten ytterligere, som å velge et annet oppsett avhengig av antall bilder, du kan velge bildestørrelse (kvadratisk 1:1, 2:3 og fullskjerm. Har du valgt en mal med ramme, kan du justere tykkelsen på rammen.

ENDRE UTSEENDET: Du kan velge hvor tykk rammen rundt bildene dine skal være, og du kan også ha en bakgrunnsfarge hvis du vil det. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ENDRE UTSEENDET: Du kan velge hvor tykk rammen rundt bildene dine skal være, og du kan også ha en bakgrunnsfarge hvis du vil det. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Deretter kan du også legge på en bakgrunn. I motsetning til en del kollasje-apper, er bakgrunnene i Pic Collage pene og moderne. Du kan også kjøpe tilgang til et lass med flere bakgrunner enn de som følger med gratis.

For å bytte plassering på et bilde, er det bare å ta tak i det, for så å dra og slippe det over i ruten du ønsker å ha det i i stedet.

For å endre utsnitt, kan du dobbelttrykke på bildet, så vil du få opp en rekke valgmuligheter, deriblant Effects. Trykk på denne for å redigere enkeltbildet, og bla bort til Beskjær for å endre utsnittet. Her kan du også legge på filtre, rammer og gjøre en masse andre justeringer.

JUSTÉR BILDET: I tillegg til å zoome inn og ut samt rotere på et bilde, kan du dobbelttrykke på det for å gjøre ytterligere justeringer. Skjermbilde: Kirsti Østvang
JUSTÉR BILDET: I tillegg til å zoome inn og ut samt rotere på et bilde, kan du dobbelttrykke på det for å gjøre ytterligere justeringer. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Et annet kjekt verktøy når du dobbelttrykker på et bilde er Fill, som vil fylle hele ruta med bildet, noe som kan være greit å gjøre hvis du har vridd og vendt på bildet noen ganger slik at utsnittet ikke lenger er slik du ønsker. Da kommer du tilbake til start igjen.

Du kan også velge å bruke et bilde som bakgrunn ved å trykke på Set as Background.

TEKST OG PYNT: Du kan også legge til tekst og klistremerker. Foto: Kirsti Østvang
TEKST OG PYNT: Du kan også legge til tekst og klistremerker. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

Ellers kan du legge til tekst på kollasjene dine fra verktøylinjen i bunnen. Trykk på Text, skriv inn ønsket tekst og velg skrifttype. Det er mange fine å velge mellom. Her kan endre farge på både teksten og tekstbakgrunnen for å få det mer lesbart om det forsvinner litt mellom bildene.

Du kan også legge på «klistremerker». Dessverre er ikke gratisutvalget så stort, men her kan du også kjøpe tilgang til mer. Tegne kan du også gjøre om du vil.

SLUTTRESULTATET: Slik ser vår ferdige fotokollasje ut. Foto: Kirsti Østvang
SLUTTRESULTATET: Slik ser vår ferdige fotokollasje ut. Foto: Kirsti Østvang Vis mer

En siste kul ting er at du kan legge en animasjon på kollasjen, for eksempel hvis du vil legge den på Instagram eller om du vil bruke den i en video og vil få den til å se litt mer levende ut.

Når du er helt ferdig, trykk på Done, og så kan du lagre kollasjen til kamerarullen din eller dele det til ønsket sosiale medie og så videre. Har du betalt, slipper du nå å få det litt stygge vannmerket nede i hjørnet på kollasjen.

Skulle du ha behov for å gjøre noen flere endringer senere, lagres alle kollasjene dine i et eget bibliotek. Kjekt, så slipper du å starte på nytt.

Last ned:
Pic Collage for iOS (App Store, gratis)
Pic Collage for Android (Google Play, gratis)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer